[There are no radio stations in the database]

Γιώργος Γελαράκης :«Διεκδικώ τα όνειρά μου λειτουργώντας με βάση το ένστικτο και αναζητώ διαρκώς νέους στόχους»

Written by on 11/05/2021

Διεκδικώ τα όνειρά μου λειτουργώντας με βάση το ένστικτο και αναζητώ διαρκώς νέους στόχους

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Γελαράκης σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή και έπειτα από πολλές ηχογραφήσεις χρόνων, επανέρχεται δισκογραφικά με ένα νέο πολυσυλλεκτικό album με τίτλο “Aνασαίνω”, από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Aganda music productions.  Ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά χρώματα και μουσικές επιρροές, 10 νέα τραγούδια αναζητούν την ελπίδα και μας καλούν να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ευαισθησία. Διαβάστε τι μας είπε ο ίδιος γι αυτόν και τα μελλοντικά του σχέδια.

 

Καλησπέρα Γιώργο, καραντίνα, κορονοϊός και όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Πώς περνάς εσύ αυτό το διάστημα; Ποια ενασχόληση έχεις βρει πέραν από τη μουσική.

Είναι μια συγκυρία που σαφώς δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Κάθε εργασιακός τομέας έχει επηρεαστεί αρνητικά, το ίδιο και τα επαγγέλματα των τεχνών. Την περίοδο αυτή δραστηριοποιούμαι περισσότερο με τη σύνθεση και την ηχογράφηση νέων τραγουδιών. Παράλληλα ασχολούμαι ακόμα πιο ενεργά με τις ιδιότητες μου ως μηχανολόγος μηχανικός και ως εκπαιδευτής.

Πιστεύεις όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα; θα μας πάρει αρκετά ώστε να ορθοποδήσουμε;

Νομίζω ότι αυτό δεν το γνωρίζει πραγματικά κανείς, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Πώς πιστεύεις θα κινηθούμε ως κοινωνία τους επόμενους μήνες;

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι απαισιόδοξα και οι κινήσεις των αρμοδίων ακόμα πιο ανησυχητικές. Καλούμαστε να αναζητήσουμε πηγές αισιοδοξίας και να δραστηριοποιηθούμε αντλώντας δύναμη θέτοντας νέους στόχους.

Τι πιστεύεις ότι θα γίνει με τη νυχτερινή ζωή, με τα μαγαζιά και τόσο κόσμο που έχει χάσει τη δουλειά του. Θα υπάρξει κάποια λύση;  Αναφέρομαι περισσότερο για τους νέους καλλιτέχνες που προσπαθούν πολύ καιρό πάνω σε αυτό που αγαπούν.

Δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη λύση στον ορίζοντα, καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη αντίληψη αλλά και η επιθυμία να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση υγειονομικά και κοινωνικοπολιτικκά με μια λογική διαδρομή. Δυστυχώς θα πρέπει να αναμένουμε τη περίοδο που το φαινόμενο αυτό θα περιοριστεί.

Έχουν αλλάξει τα πλάνα σου οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες;

Δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στους στόχους και στις ανάγκες μου. Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί είναι η καθημερινότητα μου, στην οποία πλέον εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν ζωντανές εμφανίσεις.

Ας μιλήσουμε όμως για εσένα. Από πού είσαι, λίγα λόγια για την καταγωγή σου, τις σπουδές σου, εάν έχεις αδέρφια…

Η καταγωγή μου είναι από την όμορφη Βέροια και έχω σπουδάσει στη σχολή Μηχανολόγων μηχανικών του πολυτεχνείου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχω μια μεγαλύτερη αδερφή που είναι επίσης πολιτικός μηχανικός.

Είσαι άνθρωπος που διεκδικεί αυτά που θέλει ή είσαι πιο χαμηλών τόνων και αφήνεις να εξελιχθούν τα πράγματα με τον καιρό;

Διεκδικώ τα όνειρά μου λειτουργώντας με βάση το ένστικτο και αναζητώ διαρκώς νέους στόχους, με σκοπό να υποκινούμαι και να βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση. Αν τα πράγματα δεν προκύπτουν κάθε φορά άμεσα και όπως τα έχω στο μυαλό μου, κάτι που μοιάζει λογικό, δεν αλλάζω απαραίτητα τακτική. Αφήνω μια απόφαση στο μυαλό μου να ωριμάσει και να εκφραστεί την κατάλληλη στιγμή.

Βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να έχει άποψη για τον διπλανό του. Σε επηρεάζει αυτό?

Είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς το παρατηρώ καθημερινά. Προσωπικά έχει να με απασχολήσει περισσότερο από 10 χρόνια και από τότε νοιώθω ότι έχω κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό μου. Αναπτύχθηκε με τον τρόπο αυτό ένα αίσθημα ελευθερίας. Θεωρώ ότι είναι χρέος μας να μην εκβιάζουμε τα συμπεράσματά μας για κάποιον από ένα μεμονωμένο γεγονός, είτε προς την αρνητική είτε προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε απόλυτα την εσωτερική κατάσταση του καθενός αν δεν αφήσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να περάσει.

Μιας και μιλάμε για τις ανθρώπινες σχέσεις, να σε ρωτήσω και για τους ανθρώπους και αν τους εμπιστεύεσαι εύκολα…

Δεν με αφορά να είμαι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους, το θεωρώ χάσιμο χρόνου και κάτι που δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον. Προτιμώ να δείχνω την εμπιστοσύνη μου άμεσα, με σκοπό να ξεδιπλώνεται εξίσου άμεσα και ο εκάστοτε χαρακτήρας. Έτσι προκύπτει εύκολα αν θα έχει νόημα και μέλλον η συνέχιση κάθε ανθρώπινης σχέσης.

Πού έχεις φτάσει για κάτι το οποίο θέλησες πάρα πολύ;

Έχω φτάσει στο να παρατήσω οτιδήποτε κάνω και να ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με αυτό. Ξέρω ότι δεν ακούγεται κάτι ακραίο ή κραυγαλέο, αλλά για τη δική μου ψυχοσύνθεση είναι τρομακτικό και μόνο στην ιδέα.

Mας παρουσίασες το νέο σου τραγούδι το οποίο κυκλοφορεί από την Aganda music productions. «Όταν σε κάνω να γελάς». Θα ήθελα να μου πεις όλη την ιστορία του… Από την αρχή μέχρι την τελική μορφή.

Είναι ένα τραγούδι που έχει γραφτεί εδώ και 4 χρόνια περίπου. Αναφέρεται στη δυσκολία και τα εμπόδια που συναντούμε καθημερινά να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, όποια κι αν είναι αυτά. Είτε είναι φόβος, αγάπη, παράπονο είτε είναι χαρά. Είναι ένα φαινόμενο που αν το αντιληφθούμε, θα καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε σε βάθος με όποιον κι αν έχουμε απέναντι μας. Όπως έχω πει και στο παρελθόν: «Άνθρωπος που εκφράζει συναισθήματα είναι ευτυχισμένος άνθρωπος». Στο τραγούδι αυτό γράφτηκε αυτούσιο στο μυαλό μου, πριν καν πιάσω την κιθάρα. Άκουσα τη μελωδία από το μαντολίνο στα αυτιά μου και αμέσως αναζήτησα στούντιο ηχογράφησης. Οι μουσικοί που συμμετείχαν είναι εξαιρετικοί και απέδωσαν την ατμόσφαιρα που είχα εξαρχής φανταστεί.

Θα ήθελα να μου πεις έναν στίχο από ένα αγαπημένο τραγούδι ο οποίος σε αντιπροσωπεύει απόλυτα σε αυτήν τη φάση της ζωής σου…

Νοιώσε με, σώσε με κι ότι θες στο προσφέρω…

Πόσο σημαντικό είναι σε αυτές τις εποχές ένας τραγουδιστής να έχει μια δισκογραφική στέγη; Σίγουρα η δισκογραφία έχει αλλάξει και βλέπουμε ότι πολλοί νέοι καλλιτέχνες κάνουν πράγματα και μόνοι τους.

Τη σημερινή εποχή δεν υφίσταται η δισκογραφία με την έννοια που υπήρχε στο παρελθόν. Οι μουσικοί αναζητούν πλέον μια στέγη με σκοπό απλά να διεκπεραιωθούν κάποιες βασικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την έκδοση και τη διανομή μιας νέας δισκογραφικής πρότασης. Τα επόμενα χρόνια θα φανεί ίσως αν και κατά πόσο είναι σημαντικό.

Τελειώνοντας την κουβέντα μας αυτή, θα ήθελα τη σκέψη σου για όλα τα νέα παιδιά που περνάνε δύσκολα και κυρίως σε αυτούς που θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Νομίζω ότι είμαστε «καταδικασμένοι» να ζούμε με αισιοδοξία, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς όπως είπα και πριν. Θα πρέπει να ακροβατούμε διαρκώς ανάμεσα στο ρεαλισμό και στο όνειρο. Από τη μια δηλαδή ρεαλιστές, αξιολογώντας την υπάρχουσα κατάσταση και λαμβάνοντας αποφάσεις και από την άλλη ονειροπόλοι ώστε να έχουμε πάντα διαθέσιμες πηγές αισιοδοξίας. Ταυτόχρονα θα πρότεινα να είμαστε ευγνώμονες για ότι μας χαρίζεται απλόχερα.

Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ για την όμορφη κουβέντα που είχαμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά σου σχέδια.

Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε. Εύχομαι καλή δύναμη!

 

Γνωρίστε τον Γιώργο Γελαράκη

Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια. Από το 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ, καθώς και openings σε συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών (Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας, Ν.Πορτοκάλογλου, Λ.Παπαδόπουλος κ.ά.). Το 2007 – 2009 συμμετέχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Θ.Ο.Π. σε Ορεστιάδα, Πάτρα, Κρήτη κ.α. Το 2011 και 2013 κατακτά το 3ο βραβείο σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr, και το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο “Ονειροποιός” από την Fm records, με δικές του συνθέσεις και στίχους. Το 2014 και 2015 πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με εμφανίσεις από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη. Το Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί το 2ο προσωπικό του album με τίτλο “Η πόλη μια άδεια αγκαλιά” από την MLK. Ο χειμώνας 2016-17 αποτελεί την έναρξη για πολλές διαφορετικές συνεργασίες και εμφανίσεις με τον τραγουδοποιό Δ.Κοργιαλά. Το Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιεί μία σημαντική εμφάνιση στο “Σταυρό του Νότου” στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν.Ζιώγαλα και παράλληλα ηχογραφείται το 3ο του album! Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιεί περιοδεία με πάνω από 30 εμφανίσεις στη βόρεια Ελλάδα. Το χειμώνα του 2017-18 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Κοζάνη κ.ά. και συναντά τα Κίτρινα ποδήλατα, όπου μαζί ηχογραφούν το τραγούδι “Το νήμα” το Φεβρουάριο του 2018, που αποτελεί προπομπό του 3ου του album. Το καλοκαίρι του 2018 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Βόρεια Ελλάδα Θεσσαλία, Αθήνα και Κυκλάδες, πραγματοποιεί opening σε συναυλία του Λ.Μαχαιρίτσα στη Φλώρινα και ηχογραφεί 15 καινούρια τραγούδια Η σεζόν 2018-19 τον βρίσκει να ταξιδεύει και πάλι σε όλη την Ελλάδα με νέα project όπως το αφιέρωμα στο Μ.Λοΐζο, το Θ.Μικρούτσικο κ.ά, και μια σειρά από εμφανίσεις για 1η φορά στην Πελοπόννησο. Πραγματοποιεί παράλληλα εμφανίσεις με το Δ.Κοργιαλά αλλά και το  Β.Καζούλη στη Βέροια. Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιεί και πάλι μεγάλη περιοδεία με 30 εμφανίσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 πραγματοποιεί στο «Μουσικό κουτί» στο Γκάζι την παράσταση «Βέροια,Θεσσαλονίκη,Αθήνα», παρέα με τους τραγουδοποιούς Σ.Γκατζούρα και Γ.Μάρτο. Η νέα του δισκογραφική πρόταση κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2021 με τίτλο «Ανασαίνω».

 

Facebook page: https://www.facebook.com/GiorgosGelarakisofficial

Youtube channel:  https://www.youtube.com/gelarakisgiorgos