[There are no radio stations in the database]

Εύα Σακελλάρη : «Τις περισσότερες φορές διεκδικώ αυτό που θέλω με θέρμη και υπερπροσπάθεια»

Written by on 15/02/2021

βασίστηκα στο ένστικτό μου και η παιδεία που είχα από μικρή με ώθησε στο να βρω το δρόμο μου

 

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Εύα Σακελλάρη έχει καταγωγή απο το Μεσολόγγι και ζει απο 19 ετών στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική με μαθήματα φωνητικής και θεωρίας, που είχε ξεκινήσει απο μικρή. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ, ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετά αθηναϊκά σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες. Έχει κυκλοφορήσει 5 singles παγκοσμίως, και το τελευταίο της single το 2020, έχει τίτλο “Afraid” σε συνεργασία με τον Quasamodo, το οποίο έχει συμπεριληφθεί σε 10 παγκόσμιες μουσικές συλλογές. Ειχαμε την χαρά να έχουμε μια όμορφη συζήτηση μαζί της, ας δούμε τι μας είπε η ίδια.

 

Καλησπέρα Εύα, χαιρόμαστε πολύ που δέχθηκες να μας μιλήσεις.

Καλώς σας βρήκα! Και εγώ χαίρομαι για την συνέντευξη που κάνουμε.

Το θέμα των ημερών, κορονοϊός και καραντίνα, ήρθε για να μείνει? Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο.Πώς περνάς εσύ αυτό το διάστημα;

Δύσκολα θα έλεγα. Κλεισμένη κατά βάση στο σπίτι κάνοντας τηλεκπαίδευση (καθώς είμαι και εκπαιδευτικός, εκτός από τραγουδίστρια και καλλιτέχνης) και προσπαθώντας να μην χάσω την επαφή με τους υπόλοιπους μουσικούς. Ταυτόχρονα, ετοιμάζω καινούργια τραγούδια, πράγμα πιο δύσκολο λόγω απόστασης και κακής μου σχέσης με την τεχνολογία.

Πώς πιστεύεις θα κινηθούμε ως κοινωνία τους επόμενους μήνες; θα μας πάρει αρκετά ώστε να ορθοποδήσουμε;

Ναι, δυστυχώς πιστεύω πως θα αργήσουμε πολύ να ορθοποδήσουμε, και ειδικά ο πολιτισμός και οι τέχνες που έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα τον τελευταίο χρόνο .

Έχουν αλλάξει τα πλάνα σου οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες;

Ναι, έχουν αλλάξει τα πλάνα μου. Οι ρυθμοί είναι πολύ πιο αργοί γιατί είναι δύσκολη η συνεννόηση  και  το να βρεις κοινό ελεύθερο χρόνο με τους συνεργάτες σου. Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις video clip ούτε να πας να κάνεις ηχογράφηση στο στούντιο. Είμαι από τους ανθρώπους που θέλω την επαφή για την δημιουργία, δεν είμαι από αυτούς που αποζητούν τη μοναξιά για να δημιουργήσουν.

Τι πιστεύεις ότι θα γίνει με τα μαγαζιά και τόσο κόσμο που έχει χάσει τη δουλειά του και ειδικά στο χώρο της μουσικής, Θεωρείς ότι θα υπάρξει κάποια λύση;

Πραγματικά δεν ξέρω. Ελπίζω όμως πως θα βρεθεί μια λύση γιατί μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που ζει από την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Κάποια μαγαζιά σίγουρα θα κλείσουν γιατί δεν θα αντέξουν όλα τα χρέη που συσσωρεύονται με τον καιρό, αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι πως δεν θα είναι η πλειοψηφία!

Ας αφήσουμε όμως ένα θέμα που δεν μας απασχολεί ευχάριστα και να μιλήσουμε λίγο για εσένα. Από πού είσαι, λίγα λόγια για την καταγωγή σου, τις σπουδές σου, εάν έχεις αδέρφια…

Κατάγομαι από το Μεσολόγγι – εκεί μεγάλωσα μέχρι τα 19, όταν και ήρθα Αθήνα για σπουδές. Σπούδασα Αγγλική φιλολογία στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο και έχω κάνει και μεταπτυχιακό σε αυτό τον τομέα. Έχω μια μικρότερη αδερφή και έναν καταπληκτικό ανιψιό (ναι, είμαι χαζοθεία) τους οποίους όμως έχω πολύ καιρό να δω αφού μένουν εκτός Αττικής.

Είσαι άνθρωπος που διεκδικεί αυτά που θέλει ή είσαι πιο χαμηλών τόνων και αφήνεις να εξελιχθούν τα πράγματα με τον καιρό;

Ανάλογα. Τις περισσότερες φορές διεκδικώ αυτό που θέλω με θέρμη και υπερπροσπάθεια γιατί ξέρω πως αν δεν το κάνω εγώ κανείς δεν θα το κάνει για εμένα. Αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που αναγνωρίζω πως πρέπει να αφήσω τα πράγματα να εξελιχθούν και πως δεν είναι στο χέρι μου (αυτό μου είναι πολύ δύσκολο βέβαια).

Πού έχεις φτάσει για κάτι το οποίο θέλησες πάρα πολύ;

Στο να το πετύχω (γέλια)….πέρα από το αστείο όμως, δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι υπερβολικό που να έχω κάνει.

Πιστεύω πως λείπουν οι κατάλληλες σκηνές που μπορούν οι καλλιτέχνες να κάνουν εμφανίσεις

Βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να έχει άποψη για τον διπλανό του. Σε επηρεάζει αυτό?

Προσπαθώ να μην το αφήνω να με επηρεάζει, όμως σαν άνθρωπος κάποιες φορές επηρεάζομαι. Κρατάω τις απόψεις και την κριτική από ανθρώπους που εκτιμώ και με γνωρίζουν, που ξέρω πως δεν θα μου πουν ψέμματα για να με ευχαριστήσουν ή να μου χαϊδέψουν τα αυτιά. Αυτές οι γνώμες είναι οι πιο σημαντικές για εμένα.

Μιας και μιλάμε για τις ανθρώπινες σχέσεις, να σε ρωτήσω και αν εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους.

Όχι, καθόλου εύκολα, αν και πολλές φορές προσπαθώ συνειδητά να το κάνω. Έχω αποκτήσει καλές φιλίες και αδερφικούς φίλους που, αν κάτι συμβεί, είμαι σίγουρη πως με ένα απλό τηλεφώνημα και ακούγοντας τη φωνή μου θα τρέξουν. Γι αυτούς τους φίλους είμαι πολύ περήφανη!

Πολλές συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες και εμφανίσεις σε σημαντικές μουσικές σκηνές, στην πορεία σου μέχρι τώρα έχεις ξεχωρίσει κάποιες στιγμές και αν ναι ποιες είναι αυτές.

Με όλους όσους έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα έχω ωραίες εμπειρίες και αναμνήσεις. Θεωρώ πως όλοι με έχουν βοηθήσει να φτάσω εδώ που είμαι και μέσα από τις γνώσεις που απέκτησα μέσα από αυτές τις συνεργασίες έγινα καλύτερη καλλιτέχνης.

Η μουσική παιδεία πόσο σημαντικό ρόλο παίζει όσον αφορά την ποιότητα ενός καλλιτέχνη;

Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, μόνο για τον εαυτό μου. Θεωρώ πως η μουσική μου παιδεία με βοήθησε να εξελιχθώ και να μην μείνω στάσιμη στα χρόνια. Αλλιώς ξεκίνησα και αλλού έχω καταλήξει, και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξω. Απλά βασίστηκα στο ένστικτό μου και η παιδεία που είχα από μικρή με ώθησε στο να βρω το δρόμο μου.

Λείπει κάτι απ ‘την σημερινή Ελληνική μουσική σκηνή, και αν ναι, τι είναι αυτό που λείπει κατά τη γνώμη σου;

Πιστεύω πως λείπουν οι κατάλληλες σκηνές που μπορούν οι καλλιτέχνες να κάνουν εμφανίσεις. Επίσης μου λείπουν πάρα πολύ διάφορα είδη μουσικής από το air play των ραδιοφώνων, όπως και το να ακούμε καινούργια τραγούδια και καλλιτέχνες μέσω του ραδιοφώνου. Τέλος, θα ήθελα να δω ωραίες μουσικές εκπομπές στην τηλεόραση που να μην ανακυκλώνουν συνεχώς τους ίδιους καλλιτέχνες και να μην βάζουν ηθοποιούς να τραγουδούν στη θέση των τραγουδιστών μόνο και μόνο για  να ανέβει η τηλεθέαση.

Θα ήθελα να μου πεις έναν στίχο από ένα αγαπημένο τραγούδι ο οποίος σε αντιπροσωπεύει απόλυτα σε αυτήν τη φάση της ζωής σου…

Θα σου πω το ρεφραίν από το τραγούδι μου Afraid “I’m so afraid, of losing you”  επειδή αυτή την περίοδο φοβάμαι πάρα πολύ μήπως κάποιος από τους δικούς μου ανθρώπους πάθει τίποτα.

Πες μας για τα επόμενα μουσικά σχέδιά σου.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζω ένα EP σε συνεργασία με τον διάσημο DJ και παραγωγό G Pal και πιστεύω ότι την άνοιξη θα κυκλοφορήσει το 1ο τραγούδι του EP. Είναι ένα mash up από 2 πασίγνωστα τραγούδια…δεν θα πω άλλα όμως, σας το κρατάω για έκπληξη! Ελπίζω πως όλα τα τραγούδια μου θα σας αρέσουν. Γενικά προσπαθώ να πειραματίζομαι σε κάθε καινούργια δουλειά και να μην κάνω πάντα τα ίδια πράγματα. Βέβαια όλα είναι μέσα στην μεγάλη ομπρέλα της pop, soul και jazz μουσικής.

Τελειώνοντας θα ήθελα τη σκέψη σου για όλα τα νέα παιδιά που περνάνε δύσκολα και κυρίως σε αυτούς που θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Να μην το βάζουν κάτω, μόνο με σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα τα καταφέρουν και τέλος να πιστεύουν στον εαυτό τους άσχετα με το τι λένε όλοι οι άλλοι.

Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ για την όμορφη κουβέντα που είχαμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά σου σχέδια.

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία, χάρηκα με την κουβέντα μας!