Current track

Title

Artist

Background

Τσαμπίκα Σαρικά:«Αφήνω τη μουσική να με ταξιδέψει, να με παρασύρει κι εγώ ακολουθώ».

Written by on 22/06/2021

Η μουσική μου δίνει ζωή. Μου δίνει δύναμη να προχωρήσω, να βρω διάθεση να λύσω τα όποια προβλήματα, να τα βλέπω όλα από θετική σκοπιά.

 

Η Τσαμπίκα Σαρικά με καταγωγή από τη Ρόδο είναι μια καθαρά λαϊκή φωνή, με ιδιαίτερη χροιά. Ασχολήθηκε από μικρή με τη μουσική και το τραγούδι. Σε ηλικία 8 ετών παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και λαμβάνει μέρος και σε μπαλέτο με παραδοσιακούς χορούς του τόπου της. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι ενεργή δασκάλα εδώ και τρία χρόνια. Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της τραγουδιού, βρήκαμε την ευκαιρία στο Βινύλιο Radio και είχαμε μια όμορφη και πολυ ενδιαφέρον συζήτηση. Διαβάστε παρακάτω τι μας είπε η ίδια.  

 

Καλησπέρα, χαίρομαι πολύ που σε συναντώ. Θα ήθελα να μου πεις ποια είναι η Τσαμπίκα Σαρικά.

Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Η Τσαμπίκα είναι ένα ανήσυχο πνεύμα. Δασκάλα με καλλιτεχνική κλίση (μουσική, χορός θέατρο). Έχει ανάγκη να εξελίσσεται και να τολμά. Αγαπά το φαγητό, το κρασί και την καλή παρέα.

Πώς πρωτοεμφανίστηκε η μουσική στη ζωή σου; Tι ρόλο παίζει;

Από τότε που γεννήθηκα. Μου τραγουδούσε η γιαγιά μου η Σεβαστή από μωρό. Αργότερα και γω μαζί της τραγουδούσα διάφορα τραγούδια παραδοσιακά. Μεγαλώνοντας έκανα μαθήματα πιάνου, πήγαινα στον πολιτιστικό σύλλογο του τόπου μου όπου χόρευα παραδοσιακούς χορούς και φυσικά τραγουδούσα στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η μουσική μου δίνει ζωή. Μου δίνει δύναμη να προχωρήσω, να βρω διάθεση να λύσω τα όποια προβλήματα, να τα βλέπω όλα από θετική σκοπιά.

Η Τσαμπίκα είναι ένα ανήσυχο πνεύμα.

Φοβάσαι τις μεγάλες αλλαγές; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Φοβάμαι ναι αλλά παρ’ όλα αυτά τολμώ να κάνω αλλαγές.  Δεν ξέρω πως το συνδυάζω αυτό. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι το σκοτάδι. (κυριολεκτικά και μεταφορικά)

Δένεσαι με τους ανθρώπους; Τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη.

Δένομαι με τους ανθρώπους μέχρι ένα σημείο. Εδώ και πολλά χρόνια κρατώ κάτι για μένα και γενικά κρατώ μικρό καλάθι που λένε. Με κάνουν ευτυχισμένη οι καλές σχέσεις, οι υγιείς. Είμαι ευτυχισμένη όταν μετά από αυτό που θα κάνω δεν μετανιώσω. Και τέλος είμαι ευτυχισμένη όταν προσφέρω στο γενικό καλό με οποιοδήποτε τρόπο.

Θα ήθελα να μου πεις πεντε λέξεις που θα περιέγραφαν εσένα.

Συναισθηματική, ευγενική, δυναμική, εσωστρεφής,  απλή,

Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και ποιες οι αδυναμίες σου;

Δυνατά σημεία μου: Είμαι ανεξάρτητη, δημιουργική, συνεργάσιμη , βαριέμαι εύκολα, με άπλετο  χιούμορ, με κατανόηση και δεν τα παρατάω ποτέ

Αδυναμίες μου:   Υπεραναλύω μερικές φορές τα πράγματα, υπερευαίσθητη, εμπιστεύομαι ανθρώπους , αγχώδης

«Να ταν η απόσταση γυαλι» ολοκαίνουργιο τραγούδι που κυκλοφορεί από την KeyRecords. Μίλησε μου γι’αυτό…

Το αγάπησα από τη πρώτη στιγμή και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που επίσης το αγάπησε.  Αφιερωμένο στις  αγάπες που η απόσταση είναι ανάμεσά τους. Στη ζωή μου, μου συμβαίνουν ανέκαθεν  καλά και κακά πράγματα ταυτόχρονα. Πολλές φορές  τα καλά δεν τα απολαμβάνω εκείνη τη στιγμή. Είναι σαν να μπαίνω στον αυτόματο και μετά από μέρες συνειδητοποιώ  τι συνέβη.  Έτσι έγινε και στην προκειμένη περίπτωση.  Συνειδητοποίησα τι έγινε όταν το άκουσα πρώτη φορά στο ραδιόφωνο.  Είμαι πολύ χαρούμενη και τα καλύτερα έρχονται…

Μουσική – στίχοι  είναι από τον Ανδρέα Λεβέντη και ενορχήστρωση Ρουσσέτος  Δημητρόγλου

Αν η ζωή σου γινόταν τραγούδι, τι τίτλο θα του έβαζες;

Χαμογέλα και προχώρα…

Ποιοι είναι οι μουσικοί σου στόχοι;

Αφήνω τη μουσική να με ταξιδέψει, να με παρασύρει κι εγώ ακολουθώ… Κάτι ωραίο ετοιμάζεται προσεχώς….

Σε ποιους νιώθεις ότι οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ;

Στους γονείς μου στη μητέρα μου και στον πατέρα μου.

Τι εύχεσαι στην Τσαμπικα Σαρικα.

Να μην σταματήσει να ονειρεύεται ποτέ και να μην τα παρατάει ποτέ.

Τι συμβουλή θα εδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Δυο πράγματα έχω να πω:

Να φτιάξουν γερές βάσεις, γερές ρίζες σε ότι θέλουν και ονειρεύονται για να μπορούν να πετάξουν…

Να μην ξεχάσουν ποτέ το παιδί που κρύβεται μέσα τους….

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την όμορφη αυτή κουβέντα που είχαμε και εύχομαι καλή επιτυχία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Και εγώ σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία που μου δώσατε.