Current track

Title

Artist

Current show

VINYLIO TOP 10

18:00 20:00

Current show

VINYLIO TOP 10

18:00 20:00

Background

Ηριάννα Μαρνέλλου: “Η μουσική δίνει σε κάθε στιγμή το κατάλληλο συναίσθημα”

Written by on 24/08/2020

Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς μουσική; Όλα τα συναισθήματα είναι γραμμένα θα έλεγα στον ρυθμό, στους στίχους και σε κάθε νότα.

Η Ηριάννα Μαρνέλλου κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με αφορμή το νέο τραγούδι “ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ- PAPI” σε συνεργασία με τον Lorens, που κυκλοφορεί από την GABI Music, το VinylioRadio μίλησε μαζί της.

Ας δούμε τι μας είπε.

 

Πότε μπαίνει για πρώτη φορά η μουσική στη ζωή σου.

– Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπιασα μικρόφωνο ήμουν 3-4 χρόνων στην βάφτιση του ξαδέρφου μου. Η μουσική υπηρχε πάντα και μάλιστα κυρίως η λαϊκή, με την οποία και μεγάλωσα.

Πότε ένιωσες οτι αυτό που θες να κάνεις στη ζωή σου είναι να ασχοληθείς με το τραγούδι.

– Από μικρή ένιωθα μέσα μου ότι το αγαπάω όμως δεν είχα καταλάβει πως κάποια στιγμή θα ήθελα να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Άρχισα να το αντιλαμβάνομαι όταν ήμουν 14-15 χρονών, όταν άρχισα να αποκτώ θάρρος και να πιάνω το μικρόφωνο μπροστά σε κόσμο.

Πόσα χρόνια τραγουδάς επαγγελματικά.

– Επαγγελματικά ασχολούμαι τα 3 τελευταία χρόνια. Είχα αρχίσει στα 21 μου, όμως λόγω σπουδών αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα, να τελειώσω τις σπουδές μου, και όταν αποκαταστάθηκα επαγγελματικά ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου, ξεκίνησα πάλι το τραγούδι.

Ποιά ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις δικές σου επιλογές στο τραγούδι.

Τα ακούσματά μου ήταν -και είναι ακόμα- λαϊκά κυρίως. Παρ’όλα αυτά λόγω του ότι έχω σπουδάσει Ισπανική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, έχοντας ζήσει κι ένα εξάμηνο στην Ισπανία, αγάπησα και τη Λάτιν μουσική. Οι περισσότεροι γύρω μου, και κυρίως οι δασκάλες που μου έχουν κάνει φωνητική – η κυρία Σοφία Βόσσου και η κυρία Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα – έβλεπαν πως το λαϊκό δεν ήταν αυτό που μου ταιριάζει, όσο θα μου ταίριαζε το Pop, και στην προκειμένη περίπτωση, το κομμάτι που βγάλαμε με τον Lorens, Reggaeton!

Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής στη ζωή σου;

– Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς μουσική; Η μουσική δίνει σε κάθε στιγμή το κατάλληλο συναίσθημα. Είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο από κάθε τι άλλο. Όλα τα συναισθήματα είναι γραμμένα θα έλεγα στον ρυθμό, στους στίχους και σε κάθε νότα.

Με ποιούς καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς η έχεις συνεργαστεί

– Σίγουρα είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ, όμως για μένα θα ήταν όνειρο ζωής να συνεργαστώ με τον Νίκο Οικονομόπουλο. Λατρεύω τα τραγούδια του και τη φωνή του, τον απολαμβάνω κάθε φορά που τον ακούω.

Μιλησέ μας για το νέο σου τραγούδι.

– Το νέο μου τραγούδι ονομάζεται Πάντα Μαζί / Papi, είναι η συνεργασία μου στο τραγούδι του Lorens Tzaria, ο οποίος με πλησίασε λέγοντάς μου πως θέλει μια κοπέλα να γράφει και να τραγουδάει στα Ισπανικά. Ποτέ μέχρι τότε δεν είχα φανταστεί ότι θα τραγουδούσα Reggeaton και μάλιστα πως θα έγραφα και τους στίχους στα Ισπανικά. Όταν όμως είδα να παίρνει σώμα, το ευχαριστήθηκα πολύ, ο Lorens, εκτός του ότι είναι πολύ ταλαντούχος, έχει πολλή υπομονή και είναι πολύ συνεργάσιμος.

Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου?

– Το μόνο που με ενοχλεί είναι η υπεροψία ορισμένων καλλιτεχνών και η δυσκολία που αντιμετωπίζει κανείς σε αυτό τον χώρο, διότι δεν γίνεται εύκολα κάποιος αποδεκτός και δεν δίνονται ευκαιρίες.

Που εμφανίζεσαι τώρα, ποιά είναι τα σχέδια σου για τον χειμώνα.

– Αυτή τη στιγμή που τα πράγματα είναι δύσκολα για τον χώρο της διασκέδασης, δεν εμφανίζομαι κάπου. Έχω κάνει κάποια live σε τοπικά μαγαζιά στην Κρήτη. Από χειμώνα βλέπουμε.