Current track

Title

Artist

Current show

VINYLIO TOP 10

18:00 20:00

Current show

VINYLIO TOP 10

18:00 20:00

Background

Δημήτρης Χωραφάς:” Όποιος αγαπά ένα τραγούδι μου αγαπά ένα κομμάτι από την ψυχή μου”

Written by on 11/09/2020

Dimitris Xorafas

Όποιος αγαπά ένα τραγούδι μου αγαπά ένα κομμάτι από την ψυχή μου, οπότε μπαίνει μέσα στην καρδιά μου ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Με καταγωγή από τα όμορφα Χανιά της Κρήτης ο αξιόλογος ερμηνευτής Δημήτρης Χωραφάς, γράφει και συνθέτει ο ίδιος τα τραγούδια του. Στο διάστημα της δισκογραφικής του πορείας κατάφερε να δώσει στο κοινό τραγούδια που αγκαλιάστηκαν απο όλους, “Βασική μας διαφορά” είναι ο τίτλος της τελευταίας του δουλειάς, ας δούμε όμως τι μας είπε ο ίδιος καλύτερα για την πορεία του μέχρι τώρα στο χώρο της μουσικής και όχι μόνο.

 

Πότε μπαίνει για πρώτη φορά η μουσική στη ζωή σου.

Η μουσική  στη ζωή μου μπήκε από  πολύ μικρή  ηλικία,  περίπου  9 – 10  ετών. Ξεκίνησα  να μαθαίνω παραδοσιακή  μουσική, Κρητική  λύρα  που ήταν και κάτι που ήθελαν πολύ οι γονείς μου..

Πότε ένιωσες ότι αυτό που θες να κάνεις στη ζωή σου είναι να ασχοληθείς με το τραγούδι.

Ασχολήθηκα ένα χρονικό διάστημα  λοιπόν με την παραδοσιακή  μουσική  της Κρήτης,  όμως λίγο  αργότερα  κ ενώ  έκανα μαθήματα  πάνω σ αυτό,  εκείνη την εποχή  έφεραν οι γονείς μου ένα ραδιοκασετόφωνο της τότε εποχής  στο σπίτι να με βοηθά  πάνω σ αυτό, εκεί άρχισα  να ακούω δίαφορα κομμάτια και κάποια  στιγμή όχι μόνο Κρητικά. Ακούγοντας λοιπόν μέσα σε όλα και Ελληνικό λαϊκό τραγούδι από το ραδιόφωνο, άρχισε να μ αρέσει πολύ και σιγά σιγά  με κέρδισε αυτός  ο δρόμος χωρίς να το καταλάβω καλά καλά.

Πόσα χρόνια τραγουδάς επαγγελματικά.

Με το τραγούδι ασχολούμαι  επαγγελματικά  από μικρή ηλικία  λοιπόν,  κ περίπου  τα τελευταία  20 χρόνια θα έλεγα  περίπου Από την εποχή που το καλό λαϊκό τραγούδι μεσουρανούσε στη χώρα μας έως και  σήμερα.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις δικές σου επιλογές στο τραγούδι.

Τα πρώτα  ακούσματα  μου είχαν  μέσα  μεγάλες  φωνές  της εποχής  τότε,  όπως  ο μεγάλος  Στέλιος  Καζαντζίδης, η Πίτσα  Παπαδοπούλου,  ο Γιώργος  Νταλάρας και άλλοι μεγάλοι  Έλληνες ερμηνευτές. Στην πορεία  βέβαια  άκουσα και αγάπησα  και τους νεότερους αυτών, όπως ο Βασίλης  Καρράς. Ο Ζαφείρης  Μελάς, ο Σταμάτης  Γονίδης και πολλοί  άλλοι  που δεν θέλω ν αδικήσω, δόξα το θεό είχαμε  πάντα  μεγάλες  φωνές στο  ελληνικό λαϊκό και όχι μόνο  τραγούδι, σε όλα τα είδη είχαμε πάντα  αξιόλογους  ερμηνευτές και δημιουργούς..

Όλα αυτά τα ακούσματα  λοιπόν σίγουρα επηρέασαν  την πορεία  και τις επιλογές μου, θεωρώ  σίγουρα. Πάντα ξεκινάς από κάποια πρότυπα και μετά σιγά σιγά στην πορεία δίνεις στον κόσμο και πράγματα από την ψυχή σου, την ταυτότητα  σου…

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς η έχεις συνεργαστεί

Θα ήταν άδικο  να  πω με ποιους  θα ήθελα να συνεργαστώ,  είναι  τόσοι πολλοί  ερμηνευτές  που θαυμάζω  και αγαπώ Ιδιαίτερα, άλλοι  είναι  στη ζωή και άλλοι έχουν  φύγει,  αλλά  πάντα  ήθελα να συνεργάζομαι  με μεγάλους ερμηνευτές , ξέροντας  καλά ότι  δίπλα σ αυτούς  εκτός απ’ ότι απολαμβάνεις να ακούς μεγάλες  φωνές, μαθαίνεις  σπουδαία πράγματα. Ο  τεράστιος  Γιάννης Πάριος, ο Βασίλης Καρράς, ο Ζεφείρης Μελάςκαι η αγαπημένη μου Νατάσα Θεοδωρίδου είναι  κάποιοι  απ’ αυτούς που  θα θελα  πολύ  να έχω  μια  συνεργασία.  Χωρίς να αδικώ και άλλους  πολλούς  μεγάλους  του χώρου,  που σας είπα, είναι  πάρα  πολλοί…

Μίλησέ μας για το νέο σου τραγούδι/τα τραγούδια σου.

Τα τραγούδια μου,   Ξεκίνησα  δισκογραφία  πριν ενάμισι  χρόνο  περίπου,   μ έφερε  σε επαφή  με την  Δισκογραφική εταιρία  REAL MUSIC ένας κοινός μας γνωστός  ο Γιάννης  ΜΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.. ο οποίος  έχει κάνει ενορχήστρωση  κ στο πρώτο μου κομμάτι. Το ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΥ.. και τον ευχαριστώ πολύ.. μίλησα λοιπόν μαζί τους  βρήκαμε κοινό τόπο  γιατί συμπέρανα ότι  ήταν  άνθρωποι με ιδέα,  και αγάπη  γι΄ αυτό  που  κάνουν και συμφωνήσαμε  με τον κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΑΝΑΚΑ Υπεύθυνο της Real music που τον ευχαριστώ πολύ,  να ξεκινήσουμε  μαζί.

Για πρώτο  κομμάτι  επιλέξαμε  ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΌ ΜΟΥ.  Ένα από τα  κομμάτια  που έχω γράψει στίχο και μουσική εγώ και αγαπώ ιδιαίτερα.  Δόξα το θεό όλα  πήγαν καλά,  και το ένα έφερε το  άλλο.

ΜΠΑΛΑΝΤΑ  ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ήταν το δεύτερο  κομμάτι  μας,   ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ..  μετά  παρέα  με τον ραπερ   Αχτύπητο, που συνεργάστηκα  κ ευχαριστώ πολύ, και τέλος το τελευταίο  μου κομμάτι  ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.. που κυκλοφόρησε  πριν λίγο καιρό. 

Σ όλα τα κομμάτια μου  μέχρι σήμερα  γράφω  στίχο  και  μουσική  εγώ,  γ αυτό  είμαι  διπλά  χαρούμενος,  και που επίσης  έχουν αποσπάσει  πολύ καλές  κριτικές  όπου έχουν ακουστεί.

Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου?

Δυστυχώς  ξέρουμε  όλοι πολύ  καλά πως σ όλους τούς  χώρους  σ όλα τα επίπεδα  πάντα  υπάρχει  το μαύρο  και  το άσπρο,  Υπάρχουν  πολλά  που μ ενοχλούν  στο χώρο  λοιπόν, θα αναφέρω τα πιο σημαντικά για  μένα, Μ ενοχλούν  πολλοί  οι ψεύτικοι  Άνθρωποι,  οι δήθεν,   αυτοί που είναι σε πολλά ταμπλό  ταυτόχρονα.  Μ ενοχλεί  πολύ  το γεγονός  ότι  δεν υπάρχει  πια αξιοκρατία  κ  δικαίωση  σ ότι κάνεις, και τέλος  μ ενοχλεί  πολύ  η ζήλια  κάποιων  ανθρώπων που  επειδή  δεν προσπαθούν ή δεν μπορούν  να κάνουν αυτά που  κάνεις, προσπαθούν  με διάφορους τρόπους να  μειώσουν  την προσπάθεια  σου. Δυστυχώς  πάντα  θα υπάρχουν  τέτοιοι  άνθρωποι. Ευτυχώς  σ αυτή  μου την πορεία  έχω γνωρίσει και  όμορφους  ανθρώπους, έκανα  καλούς φίλους  που μ  αγάπησαν  μέσα απ’ τα τραγούδια  και της ερμηνείες  μου, και αυτό  είναι το μεγάλο  μου κέρδος,  όμορφοι  Άνθρωποι που  δεν θα ξεχάσω ποτέ, και τους ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και τη στήριξη  τούς. Όποιος αγαπά  ένα  τραγούδι  μου  αγαπά  ένα κομμάτι  από την ψυχή μου,  οπότε  μπαίνει  μέσα  στην καρδιά μου. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..

Όταν βρίσκεσαι επάνω  επάνω στη σκηνή και ο κόσμος από κάτω σιγοτραγουδάει μαζί σου, πως νιώθεις.

 Όταν  ανεβαίνω  πάνω  στη σκηνή  έχω  μόνο ένα άγχος, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι  από κάτω  θα τραγουδήσουν  μαζί μου. Δόξα το θεό  συμβαίνει  συχνά  αυτό,  νιώθω την αγάπη  τους και αυτοί  νιώθουν  τη δική μου, και ειλικρινά  νιώθω  δέος,  μου δίνει  μεγάλη  δύναμη  η συμμετοχή  τους  στα τραγούδια   μου, νιώθω  ότι  με πάνε  ψηλά,  αυτό  λέγετε  αγάπη  και αποδοχή  στο πρόσωπο  μου, κατά τη γνώμη μου..

Ποια είναι τα σχέδια σου για τον χειμώνα.

Αυτή τη στιγμή   ετοιμάζω  την καινούρια  δισκογραφική μου δουλειά,  με πολύ αγάπη και  μεράκι, για μένα  και τους ανθρώπους που  πιστεύουν  σε εμένα. Γράφω και ακούω  διαφορά  κομμάτια,  κάνω επιλογές κτλ.  Βάζω μέσα όλη  μου την αγάπη  και την ψυχή ,για να φανώ  αντάξιος  αυτών των ανθρώπων  που μ αγαπούν και  πιστεύουν  σε εμένα, και που δεν θέλω ν΄απογοητεύσω  ποτέ.

Να σε ευχαριστήσουμε πολύ γι’ αυτήν την όμορφη κουβέντα που είχαμε και θέλουμε να σε ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ  εσάς,  την εταιρεία  μου, Real music , όλους τους συνεργάτες  μου που είναι  δίπλα μου,  και  όλους  αυτούς που  θα διαθέσουν  το χρόνο  τους να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη. Τον κόσμο που  μ αγάπησε  γι’ αυτή  μου  την προσπάθεια και να τους πω μόνο  αυτό, θα είστε  μέσα  στην ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ  ΠΆΝΤΑ..