Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Ο Χάρης Κωστόπουλος στο Vinylio Radio: « Για να πετύχεις τον στόχο σου στην ζωή χρειάζεται αγώνας»

Written by on

όταν γράφω στίχους εμπνέομαι από προσωπικά βιώματα και από ιστορίες που βλέπω και ακούω από άλλους.

Ο βορειοελλαδίτης λαικός τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος κατάγεται απο την πόλη της Αριδαίας.Τα περισσότερα απο τα τραγούδια του έχουν γίνει επιτυχίες και έχουν ακουστεί παντού. Άυτό που δεν γνωρίζουν όμως πολλοί είναι οτι και ο ίδιος συνθέτει μουσική και γράφει στίχους. Έχει κάνει διάφορες περιοδείες σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και έχει τραγουδήσει σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Αμερική. Το Βινύλιο Radio είχε την τιμή και την χαρά να έχει μια σύντομη συνομιλία μαζί του και σας την μεταφέρει.

 

Τρία αδέλφια που ασχολούνται με τη μουσική. Ο Αλέξης ο οποίος είναι οργανοπαίχτης μπουζουκιού, ο Δημήτρης που παίζει πιάνο. Ο Χάρης Κωστόπουλος πότε αποφάσισε να ασχοληθεί με το χώρο της μουσικής και ειδικά με το τραγούδι?

Λόγω του ότι ο πατέρας μου ήταν μουσικός, από την ηλικία των 8 ξεκίνησα να παίζω μπουζούκι και στα 12 ήμουν ήδη επαγγελματίας. Κάποια στιγμή στα 16 ξεκίνησα να γράφω τραγούδια και στο στρατό αποφάσισα να γίνω και τραγουδιστής.

 

Ποια τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και τι επιρροή είχαν αυτά στη δική σου πορεία στο χώρο της μουσικής.

Λόγω του μπουζουκιού τα ακούσματα μου ήταν λαϊκά, ήμουν φαν του Καζαντζίδη και του Αγγελόπουλου. Αλλά πάντα μου άρεσε να ακούω πολλά ήδη και από άλλες μουσικές κουλτούρες. Έχουν μεγάλη επιρροή και το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι αλλά και τα άλλα ακούσματα μου στα τραγούδια που γράφω.

 

Πότε έκανες τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα στο τραγούδι?

Μετά τον στρατό έκανα τον πρώτο μου δίσκο στα 21 μου. Παράλληλα δούλευα και σαν μουσικός και μου δόθηκε η ευκαιρία να λέω κάποια τραγούδια στο μαγαζί που δούλευα.

για να πετύχεις τον στόχο σου στην ζωή χρειάζεται αγώνας.

Γνωρίζουμε ότι έχεις γράψει στίχους για άλλους μεγάλους καλλιτέχνες, Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου?

Κυρίως γράφω μουσική για μένα και για άλλους καλλιτέχνες αλλά όταν γράφω στίχους εμπνέομαι από προσωπικά βιώματα και από ιστορίες που βλέπω και ακούω από άλλους.

 

Λείπει κάτι απ’ την σημερινή Ελληνική μουσική σκηνή, και αν ναι, τι είναι αυτό που λείπει κατά τη γνώμη σου?

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι σήμερα δεν γράφονται καλά τραγούδια, γράφονται καλά τραγούδια αν και το λαϊκό είναι λίγο παραγκωνισμένο από τα ραδιόφωνα. Παρόλα αυτά επειδή ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ υπάρχει αρκετός νέος κόσμος που ακούει λαϊκή μουσική και είναι αυτός ο κόσμος που γεμίζει και τα μαγαζιά που τραγουδάω εγώ και άλλοι λαϊκοί καλλιτέχνες.

 

Εκτός της μουσικής υπάρχει κάποια άλλη τέχνη που σε συγκινεί, αν ναι ποια ?

Είμαι λάτρης του κινηματογράφου. Είναι αγαπημένη μου ασχολία να βλέπω ταινίες και σειρές και θαυμάζω ηθοποιούς όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Αλ Πατσίνο, και από Έλληνες ο Σωτήρης Μουστάκας και η Καριοφυλιά Καραμπέτη.

Ποια η πολυτιμότερη συμβουλή που σου έχουν δώσει και την κρατάς μέχρι σήμερα;

Ότι για να πετύχεις τον στόχο σου στην ζωή χρειάζεται αγώνας.

 

Σε μικρότερη ηλικία αντιμετώπισες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, θα ήθελες να μας πεις ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφθηκες τότε και τι συμβουλή θα έδινες σε συνανθρώπους μας που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα?

Το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου είναι το ‘Γιατί σε εμένα’, και η δεύτερη σκέψη είναι ‘ότι θα το παλέψω’. Είναι μια διαδικασία που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις την ζωή και η συμβουλή που θα έδινα σε ανθρώπους που περνάνε παρόμοιες καταστάσεις θα ήταν να μην απελπίζονται, να μην το βάζουν κάτω και να έχουν πίστη ότι θα το ξεπεράσουν.

 

Ποιες είναι οι λέξεις που σε χαρακτηρίζουν;

Δυναμικός και επίμονος.

Έχεις κάνει σπουδαίες συνεργασίες και πάρα πολλές επιτυχίες  Θα θέλαμε να μας πείς 3 στιγμές που θα ξεχωρίζες από την μουσική σου πορεία έως σήμερα, και γιατί.

Πρώτη στιγμή που ξεχωρίζω και θυμάμαι όταν άκουσα πρώτη φορά ένα τραγούδι μου να παίζεται στο ραδιόφωνο και ένιωσα ότι αυτό που κάνω έχει αποδοχή. Δεύτερη στιγμή όταν πήγα σε μαγαζί σαν πρώτο όνομα στην Θεσσαλονίκη και είδα το μαγαζί γεμάτο, γιατί ένιωσα ότι έρχονταν ο κόσμος για να ακούσει τα δικά μου τραγούδια. Τέλος όταν μου είπαν ότι το ‘τι αμαρτίες έχω κάνει’ παίζει παντού σε όλα τα μαγαζιά από συναδέλφους και ένιωσα ότι άρχισαν τα τραγούδια μου να ακούγονται σε όλη την Ελλάδα.

 

Θα θέλαμε να μας πεις δυο λόγια για την νέα σου δισκογραφική στέγη την Real Music.

Κυκλοφορήσαμε ένα καινούριο τραγούδι το ‘Αποβάλλεσαι’ και είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί τους και αν και είναι λίγος ο χρόνος της συνεργασίας μας έγω είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είναι νέα παιδιά που πιστεύουν σε αυτό που κάνω και τρέχουν συνέχεια για να επικοινωνήσουν την δουλειά μας, και έχουν συνέχεια ιδέες για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διέθεσες για το κοινό του Βινύλιο Radio και ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο σε επαγγελματκό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Κλείνοντας την πολύ ωραία αυτή συζήτηση, θα θέλαμε ένα σχόλιο από εσάς ότι θέλετε.

Την αγάπη μου στους αναγνώστες σας και τις ευχές μου για ότι καλύτερο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

 

Δισκογραφία

  • 1987 – Ας Ξεχαστώ (Vasipap)
  • 1990 – Πειρατικά (Vasipap)
  • 1991 – Τελευταία Προσφορά Μου (BMG/RCA)
  • 1993 – Παραμιλάω (Vasipap)
  • 1994 – Μια Βραδιά Με Το Χάρη (Vasipap)
  • 1995 – Υποχρέωση (Vasipap)
  • 1996 – Γεμάτα Φεγγάρια (Vasipap)
  • 1998 – Με Ξεχνάς (Eros Music)
  • 1999 – Καζίνο (Vasipap)
  • 2000 – Εδώ Σε Θέλω (Eros Music)
  • 2002 – Ήρθε Ο Καιρός (Eros Music)
  • 2002 – Live 2002 (Eros Music)
  • 2003 – Αμαρτίες (Eros Music)
  • 2005 – Δυο Ξένοι (Eros Music)
  • 2006 – Είσαι Μια Θεά (Eros Music)
  • 2006 – Χαρτιά Σημαδεμένα (Virus Music)
  • 2007 – 34 Ψυχεδελικά Τσιφτετέλια (Virus Music)
  • 2007 – Όλο Χωρίζω Kι Όλο Γυρίζω (Virus Music)
  • 2008 – Είσαι Κατάλληλη (Virus Music)
  • 2009 – Πρώτο Θέμα (Virus Music)
  • 2010 – Live (2Cd’s) (Music Box Internacional)
  • 2011 – Παρασύρθηκα (Music Box Internacional)
  • 2014 – Την Έκανα Την Αμαρτία (Digital Ray Records)
  • 2017 – Live (Heaven Music)

Singles

  • 2011 – Πρώτα Ο Θεός (Music Box Internacional)
  • 2011 – Και Παρασύρθηκα (Music Box Internacional)
  • 2012 – Έχω Γεννηθεί Ωραίος (Digital Ray Records)
  • 2013 – Αφού Δεν Πίνεις Στην Υγειά Μου (Digital Ray Records)
  • 2013 – Παραπάτησα (Digital Ray Records)
  • 2013 – Στα Αλκοολικά Μου Βράδια (Digital Ray Records)
  • 2014 – Συνωμότησε Η Φύση (Digital Ray Records)
  • 2014 – Φέρτε Τα Ποτά (Digital Ray Records)
  • 2014 – Ψυχασθενής (Digital Ray Records)
  • 2015 – Η Καταστροφή Μου (Digital Ray Records)
  • 2015 – Είναι Να Μην Βάλω Κάτι Στο Μυαλό Μου (Digital Ray Records)
  • 2015 – Καταχρήσεις (Digital Ray Records)
  • 2016 – Πως Να Σε Ξεπεράσω (Heaven Music)
  • 2016 – Κύκλους Κάνει (Heaven Music)
  • 2016 – Το Διασκεδάζω (Heaven Music)
  • 2016 – Φήμες (Heaven Music)
  • 2017 – Θα Παρεκτραπώ (Heaven Music)
  • 2017 – Έχω Περάσει Από Φωτιές (Heaven Music)
  • 2017 – Τα Καλύτερα Συστατικά (Heaven Music)
  • 2018 – Θα Χορέψει Όλη Η Ελλάδα (Heaven Music)
  • 2018 – Καίω τη νύχτα (Heaven Music)
  • 2018 – Είσαι ζημιά (Heaven Music)
  • 2019 – Πίνω Και Γυρίζουν Όλα (Heaven Music)
  • 2019 – Για Να Ξέρεις (Heaven Music)
  • 2020 – Για Μια Αγάπη Έκλαψα (Heaven Music)
  • 2020 – Το Μαχαίρι (Heaven Music)
  • 2020 – Αποβάλλεσαι (Real Music)

Video Clip

  • 1990: Πρωταγωνιστής (Vasipap)
  • 1993: Στο Παλιό Μας Στέκι (Vasipap)
  • 1994: Τι Είναι Αυτά Που Λες (Vasipap)
  • 1995: Εύκολο Να Λες (Vasipap)
  • 1998: Με Ξεχνάς (Eros Music)
  • 2000: Είναι Αμαρτία (Eros Music)
  • 2006: Τι Αμαρτίες Έχω Κάνει (Eros Music)
  • 2013: Αφού Δεν Πίνεις Στην Υγειά Μου (Digital Ray Records)
  • 2014: Την Έκανα Την Αμαρτία (Digital Ray Records)
  • 2020: Το Μαχαίρι (Heaven Music)
  • 2020: Αποβάλλεσαι (Real Music)

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται απο την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.