Current track

Title

Artist

Background

Οι DINAMISS στο Βινύλιο Radio: “Συμπληρώνουμε η μια την άλλη”.

Written by on 15/09/2020

Από μικρές πιστεύαμε πως συμπληρώνουμε η μια την άλλη

Δύο πανέμορφα και ταλαντούχα κορίτσια μας υποδέχθηκαν και είχαμε μια πολύ όμορφη συζήτηση. Η Μαρία και η Ελένη είναι οι DINAMISS. Bρεθήκαμε μαζί τους για να τις γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα, απαντώντας σε όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για αυτές. 

 

Καλησπέρα σας, ξεκινώντας τη συζήτηση αυτή́ θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς.

Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε για την φιλοξενία σας στο Βινύλιο radio. Είμαστε η Μαρία και η Ελένη Ντίνα, είμαστε αδερφές και είμαστε εδώ́ για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Προέρχεστε όπως ξέρουμε από́ μουσική́ οικογένεια, πότε και τι ήταν αυτό́ που σας έκανε να ασχοληθείτε με το τραγούδι?

Οι γονείς μας είναι μουσικοί. Η μητέρα μας είναι τραγουδίστρια όπερας και ο πατέρας μας jazz πιανίστας. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς με κλασικές σπουδές πάνω στο πιάνο και το βιολί́. Ταυτόχρονα συμμετέχοντας στη χορωδία του σχολείου ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποια ντουέτα που μας έκαναν να  καταλάβουμε πως συμπληρώνουμε η μια την άλλη.

Ποια ήταν τα μουσικά́ σας πρότυπα?

Από μικρές λατρεύαμε τους πιο pop και rnb ήχους. Μουσικά́ είδωλα ήταν και είναι ο Michael Jackson, Beyonce , Britney Spears , Stevie Wonder, Bruno Mars etc.

Έχετε κάνει σπουδές μουσικής, μιλήστε μας γι’ αυτές.

Η Ελένη ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 5 ετών και η Μαρία αντίστοιχα βιολί́. Η Μαρία έχει πτυχίο Αρμονίας και σπουδάζει στο Καποδιστριακό́ πανεπιστήμιο Μουσικολογία και η Ελένη έχει δίπλωμα πιάνου.

Πως πήρατε την απόφαση να γίνετε ντουέτο και πως προέκυψε το όνομα DINAMISS?

Από μικρές πιστεύαμε πως συμπληρώνουμε η μια την άλλη. Πλέον έχουμε καταλάβει πως είναι κάτι διαφορετικό́ καθώς δεν υπάρχουν άλλα ντουέτα-συγκροτήματα που αποτελούνται από δυο γυναικείες φωνές. Το όνομα Dinamiss ουσιαστικά́ είναι η ένωση του επιθέτου μας Ντίνα (Dina) και της αγγλικής λέξης miss που σημαίνει δεσποινίς.

Σας είδαμε στο X-FACTOR, ποιες οι εμπειρίες που αποκομίσατε από́ το talent show αυτό́?

Ο λόγος που δηλώσαμε συμμετοχή́ ,κρυφά́ από́ τους γονείς μας ,ήταν επειδή́ θέλαμε με κάποιον τρόπο να δοκιμαστούμε σε κάτι πιο μοντέρνο. Καθώς η μονή σχέση που είχαμε ήταν αυτή με τον κλάδο της κλασικής μουσικής. Ο λόγος που δηλώσαμε κρυφά́ συμμετοχή́ ήταν επειδή́ οι γονείς μας δεν ήταν σύμφωνοι με την απόφαση αυτή γιατί́ ήθελαν να ασχοληθούμε με το κλασικό́ είδος. Η αλήθεια είναι πως ήταν μια πολύ́ όμορφη αλλά́ ταυτόχρονα «τρομακτική» εμπειρία. Ήμασταν πολύ́ μικρές και άπειρες. Και καθώς προχωρούσαν τα επεισόδια και λαμβάναμε μόνο θετικά́ σχόλια και εμπειρίες, όταν φτάσαμε στην αποχώρηση ήταν μια από́ τις πιο στενάχωρες στιγμές. Νιώσαμε ότι τελείωσαν όλα και ουσιαστικά́ ήταν η αρχή́ για την πραγματικότητα, καθώς το Xfactor και όλα τα ριάλιτι είναι απλά́ τηλεοπτικά́ παιχνίδια.

Και έπειτα έρχεται μια συνεργασία με δισκογραφική́ εταιρεία, ποιες οι πρώτες σας σκέψεις γι’ αυτό́.

Ακριβώς έτσι ξεκινήσαν όλα. Ύστερα από την παρότρυνση του κ.Λεβέντη και την προσέγγιση του Νίκου Βουρλιώτη υπογράψαμε το πρώτο δισκογραφικό́ μας συμβόλαιο με την Cobalt Music και κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας single σε συνεργασία με τον ίδιο.

Ποιες οι λέξεις που σας χαρακτηρίζουν?

Πιστεύουμε πως είναι τρεις οι λέξεις που μπορούν να μας χαρακτηρίσουν σωστά́.

Δημιουργικές , συνεργάσιμες και ειλικρινείς.

Δεν υπάρχουν άλλα ντουέτα-συγκροτήματα που αποτελούνται από δυο γυναικείες φωνές

Ποια η πολυτιμότερη συμβουλή́ που σας έχουν δώσει και την κρατάτε μέχρι σήμερα;

Να έχουμε υπομονή́ και να παλεύουμε για τον στόχο μας αλλά́ και ποτέ́ να μη ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας βοηθάνε να έρθουμε πιο κοντά́ στην υλοποίησή́ του.

Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σας ενοχλούν στο χώρο σας? 

Πιστεύουμε πως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καταστάσεις που μπορεί́ να χαρακτηριστούν ενοχλητικές ,καθώς για να λειτουργήσει κάτι πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα το οποίο δεν σημαίνει πάντα ότι θα μας ευχαριστεί́ ή θα είμαστε σύμφωνοι με αυτό.

Πείτε μας για τις συνεργασίες που έχετε κάνει και για τα τραγούδια σας.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, μια από́ τις πιο σημαντικές μας συνεργασίες ήταν αυτή με τον Νίκο Βουρλιώτη. Έχουμε συνεργαστεί́ με τον Claydee Lupa στο αγγλόφωνο “ Shake Shake” που αγαπήθηκε και σε κάποιες χώρες των Βαλκάνιων. Μια επίσης ξεχωριστή́ συνεργασία ήταν αυτή με τον Πρόδρομο στην διασκευή́ του “Bella Ciao” καθώς γνώρισε μεγάλη επιτυχία αλλά́ δέχτηκε ταυτόχρονα μεγάλη κριτική́ με πικρόχολα σχόλια που αποτυπώνει την ασυδοσία του διαδικτύου .

Εδώ́ θέλουμε να σημειώσουμε πως αυτό́ που μας στεναχώρησε ήταν η λανθασμένη αντιμετώπιση και όχι μόνο από τους ακροατές. Και ενώ́ το συγκεκριμένο τραγούδι είχε κάνει το ντεμπούτο του στη δική́ μας μουσική́ σκηνή́ μέσω μιας σειράς του Netflix ,το συγκεκριμένο παραδοσιακό́ τραγούδι διασκέδαζε ήδη τους θαμώνες νυχτερινών κέντρων και club όλης της χώρας.

Όσον αφορά́ την σκηνή́ έχουμε συνεργαστεί́ με πάρα πολλά́ ονόματα του χώρου( όπως ο Χρήστος Μενιδιάτης και Σταμάτης Γονίδης ) που η καθεμία συνεργασία από μόνη της ήταν ξεχωριστή́.

Ποιά είναι τα επαγγελματικά́ σας σχέδια για τον χειμώνα που έρχεται, τι να περιμένουμε από́ τις DINAMISS.

Δεδομένου ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας και δεδομένου ότι κάποιοι επαγγελματικοί́ κλάδοι έχουν δεχτεί́ μεγαλύτερο πλήγμα όπως είναι ο καλλιτεχνικός κλάδος, προβλέπεται ένας δύσκολος χειμώνας. Μόλις κυκλοφορήσαμε το καινούργιο μας single «GUSTO» που κυκλοφορεί́ από την Lemon Music & Minos Emi το οποίο πάει πολύ́ καλά́ καθώς μπήκε στα YouTube trends από́ το πρώτο 24ωρο. Γενικώς βρισκόμαστε σε μια δημιουργική́ περίοδο. Περνάμε πολύ́ χρόνο στο στούντιο ανακαλύπτοντας νέους ήχους και πειραματιζόμαστε σε νέα είδη μουσικής.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διαθέσατε για το κοινό́ του Βινύλιο Radio και σας ευχόμαστε καλή́ επιτυχία τόσο σε επαγγελματικό́ όσο και σε προσωπικό́ επίπεδο.

Εμείς θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την υπέροχη κουβέντα και που μας δώσατε την ευκαιρία να σχολιάσουμε κάποια πράγματα που δεν είχαμε σχολιάσει στο παρελθόν. Σας ευχόμαστε καλή́ συνέχεια !!!

Κλείνοντας την πολύ́ ωραία αυτή́ συζήτηση, θα θέλαμε ένα σχόλιο από́ εσάς ότι θέλετε.

Ευχόμαστε να περάσει όλο αυτό́ που ζούμε όσο πιο σύντομα γίνεται , να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς και επιτέλους να βλέπουμε ο ένας το χαμόγελο του άλλου

 

*Το φωτογραφικό υλικό είναι από την προσωπική συλλογή των DINAMISS.