Current track

Title

Artist

Background

ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΤΣΙΡΚΟ : «Η μουσική είναι το ελιξίριό μας, τρόπος ζωής, φιλία, ψυχοθεραπεία, χαρά».

Written by on 11/10/2020

επιστρέφοντας σπίτι με το λεωφορείο (κάτι που αποφεύγω, άλλα έτυχε να έχω το αυτοκίνητο συνεργείο) επικρατούσε μέσα το γνωστό πάστωμα των λεωφορείων και σκέφτηκα, τι τσίρκο είναι αυτό που ζω επάνω σε τροχούς, ε και λέω ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΤΣΙΡΚΟ αυτό ήταν

Η Δράμα (Αντώνης) και η Καστοριά (Δημήτρης) “ήρθαν” στη Θεσσαλονίκη (Προκόπης) και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας μπάντας με ένα πρωτότυπο όνομα που πολλούς τους παραξενεύει, Πλανόδιο Τσίρκο. Μία Ελληνόφωνη ροκ μπάντα με έδρα την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Εμφανίζονται σε στεκια της πόλης και μοιράζουν απλόχερα τη μουσική τους στο κοινό που τους ακολουθεί.Μας έχουν χαρίσει και δικά τους όμορφα τραγούδια. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μέλη αυτής της μπάντας.   

 

Καλησπέρα σας, ξεκινώντας τη συζήτηση αυτή θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς.

Η ονομασία του group  είναι Πλανόδιο Τσίρκο, ο Αντώνης Ηλιάδης στη φωνή με καταγωγή από τη Δράμα, ο Προκόπης Κασικτσόγλου στο μπάσο και στους περισσότερους στίχους από Θεσσαλονίκη και ο Γελβεράδης Δημήτρης στις κιθάρες πλήκτρα και συνθέσεις με καταγωγή από Καστοριά.

 

Πως δημιουργηθήκατε σαν συγκρότημα και πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ σας

Δημήτρης: Η αρχή του “κακού” έγινε το 2012 από εμένα και τον Προκόπη, ανακάλυψα το ταλέντο του στο στίχο και του πρότεινα να ξεκινήσουμε να μελοποιούμε τα πρώτα μας κομμάτια

Προκόπης: Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τα δικά μας κομμάτια και στη συνέχεια με την παρότρυνση και την βοήθεια του Μήτσου ξεκίνησε η ενασχόληση μου με το ηλεκτρικό μπάσο

Δημήτρης: Μετά από 1 περίπου χρόνο έγινε και η γνωριμία με τον Αντώνη ο οποίος ανέλαβε τα φωνητικά. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές και μας συνδέει μια δυνατή φιλία

Η μουσική είναι το ελιξίριό μας, τρόπος ζωής.

Πλανόδιο Τσίρκο λοιπόν, ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από την ονομασία του group, πως προέκυψε?

Δημήτρης: Φανερά επηρεασμένος μια ζωή από τον Θάνο Μικρούτσικο το πλανόδιο τσίρκο είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια. Η ιστορία έχει ως εξής, ήτανε οι μέρες που σπάγαμε το κεφάλι μας να ανακαλύψουμε όνομα για το group μιας και θα ξεκινούσαμε και εμφανίσεις σε μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη, επιστρέφοντας σπίτι με το λεωφορείο (κάτι που αποφεύγω, άλλα έτυχε να έχω το αυτοκίνητο συνεργείο) επικρατούσε μέσα το γνωστό πάστωμα των λεωφορείων και σκέφτηκα τι τσίρκο είναι αυτό που ζω επάνω σε τροχούς, ε και λέω ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΤΣΙΡΚΟ αυτό ήταν….πήρα κατευθείαν τον Προκόπη τηλέφωνο και του λέω το βρήκα!!! Συμφωνήσαμε και έμεινε!!!

 

Θα θέλαμε να μας πείτε τι σημαίνει το group για εσάς.

Προκόπης: Τρόπος ζωής. Η μουσική είναι το ελιξίριο μας.

Αντώνης: Φιλία, ψυχοθεραπεία, χαρά

Ποια είναι τα μουσικά πρότυπα του καθενός, ποιες οι μουσικές σας επιρροές.

Δημήτρης: Από που να ξεκινήσω και ποιον να πω πρώτα  ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και όλο το καλό ροκ δεκαετίας 80 κ 90 με μεγάλη αδυναμία στα Διάφανα Κρίνα.

Προκόπης: Το ροκ της δεκαετίας του 90 και στον στίχο επηρεασμένος από την έντεχνη σκηνή στην Ελλάδα.

Αντώνης: Μίλτος Πασχαλίδης και επιρροές από την έντεχνη σκηνή.

 

Ποιες οι λέξεις που σας χαρακτηρίζουν ατομικά τον καθένα και σαν group, αν θέλετε.

Ο Προκόπης είναι ο γκαφατζής, ο Αντώνης ο πιο αγχωτικός και ο Δημήτρης για δέσιμο!!!

(!!!γέλια!!!)

Και ήρθε η στιγμή για το group Πλανόδιο Τσίρκο να ανοίξει τα χαρτιά του. Θα ήθελα να ακούσω από τον καθένα δύο λόγια για τους υπόλοιπους.

Αντώνης: Και οι δύο πάνω από όλα φίλοι και πάντα δίπλα σου ..ο Πακίτος είναι συναισθηματικός άνθρωπος με πολύ χιούμορ και όρεξή για τη ζωή.. Ο Δημήτρης είναι μπορώ να πω με βεβαιότητα ο πιο οργανωτικός από τους τρεις μας με πολύ χιούμορ.. συνέχεια μας πειράζει αλλά πάντα δίπλα σε ότι και αν χρειάζεσαι.

Προκόπης: Μας συνδέει μια φιλία που πατάει σε πολύ γερές βάσεις είμαστε πολύ δεμένοι ο Δημήτρης είναι αυτός που με έβαλε στον κόσμο της μουσικής με έχει βοηθήσει με πάρα πολλούς τρόπους στη ζωή μου και όπου κ αν μας οδηγήσει αυτό το μουσικό ταξίδι η φιλία μας θα παραμείνει δυνατή. Ο Αντώνης είναι ο καλόκαρδος γίγαντας της παρέας ένας φίλος που είναι πάντα δίπλα σου όταν τον χρειαστείς.

Δημήτρης: Ξέρουν και οι δύο πόσο τους αγαπάω και πόσο τους εκτιμώ. Αυτό που τους λέω τόσα χρόνια, μιας και πολλές φορές γίνομαι ο κακός, είναι ότι μας κράζω για να γινόμαστε καλύτεροι. Το αστείο είναι ότι πρώτα κράζω τον εαυτό μου και έχει φανεί ότι αποδίδει το κράξιμο.

(!!!γέλια από όλους!!!)

Προκόπης: Το κράξιμο του Μήτσου είναι πάντα καλοδεχούμενο είτε αφορά τη μουσική είτε την ίδια τη ζωή μιας και δεν τα παίρνει άδικα και πολλές φορές στην καθημερινότητα και στην προσωπική μου ζωή ακολουθώ τις συμβουλές του

 

Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σας ενοχλούν στο χώρο σας? 

Δημήτρης: Αρκετά είναι τα πράγματα που μας ενοχλούν στη συγκεκριμένη περίοδο της πανδημίας είναι πολύ ενοχλητικό όλο αυτό που έχει γίνει με τις μουσικές σκηνές κλείσιμο στις 12,λιγα άτομα κτλ. μιας και μας έχει παροπλίσει και δεν μπορούμε να δείξουμε την δουλεία μας στο κοινό

 

Μιλήστε μας για τα τραγούδια που έχετε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Ποιες οι πηγές έμπνευσής σας?

Προκόπης: Οι πρώτες μας ηχογραφήσεις που ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια είναι 4 ηχογραφημένα στο στούντιο, υπάρχουν στο κανάλι μας στο YouTube. Η έμπνευση έρχεται από έρωτες, φιλίες κοινωνικά θέματα είναι πολλά τα ερεθίσματα.

Δημήτρης: Η έμπνευση στη μουσική έρχεται από τον καλό στίχο. Γράφει απίστευτα ο Προκόπης, είμαι πολύ τυχερός σε αυτό!!!

Ποια είναι μέχρι τώρα η ανταπόκριση του κόσμου στις εμφανίσεις που κάνετε?

Δημήτρης: Έχουμε ζήσει σκηνικό να κάνουμε ζωντανή εμφάνιση με κρατήσεις σε τραπέζια σταντ μπαρ και στην τελική να γίνει ορθάδικο από τον πολύ κόσμο. Γενικά είναι πολύ καλό το κλίμα στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Το διασκεδάζουμε απίστευτα. Όταν ζεις τόσο έντονα την στιγμή επάνω στη σκηνή αυτό μεταφέρεται στον κόσμο, εκεί γίνεσαι ένα μαζί τους και αυτό που ακολουθεί είναι μαγικό.

 

Απ΄ ότι ξέρουμε δεν είστε σε κάποια δισκογραφική εταιρεία, υπάρχει στην άκρη του μυαλού σας το ενδεχόμενο αυτό, είναι στα σχέδιά σας ή προτιμάτε να πορεύεστε, όπως ξεκινήσατε.

Προκόπης: Ισχύει αυτό πορευόμαστε με τις δικές μας δυνάμεις και νομίζω τα καταφέρνουμε αρκετά καλά, το μέλλον βέβαια είναι απρόβλεπτο.

Δημήτρης: Είμαστε σίγουρα ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση φτάνει η όποια πρόταση να μην αλλοιώσει τον μουσικό μας χαρακτήρα.

 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διαθέσατε για το κοινό του Βινύλιο Radio και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

ΑΝΤΩΝΗΣ: Εμείς σας ευχαριστούμε καλές μουσικές ευχόμαστε σε όλους

 

Κλείνοντας την πολύ ωραία αυτή συζήτηση, θα θέλαμε ένα σχόλιο από τον καθένα, ότι θέλετε.         

Προκόπης: Από προσωπική εμπειρία θα πω ότι ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις και σε ένα βαθμό να πετύχεις τα όνειρα σου.         

Δημήτρης: Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει…. Αυτός ο στίχος του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, έχει γίνει σημαία στη ζωή μου από μικρό παιδί. Ευχαριστούμε θερμά.

Αντώνης: Να ευχηθώ υγεία και να μην σταματήσει ο κόσμος να ονειρεύεται.