Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

«Ριζικές ανακαινίσεις χώρων: The Καμάκια!»

Written by on 31/10/2020

“Κοίτα κάτι φάτσες για καμάκια…” Δεν ήθελε πολύ! Ευχαριστούμε νονέ Πέτρο!

Το Βινύλιο Radio σας παρουσιάζει…..Τα Καμάκια!!!

Σχηματίστηκαν το 2018, από μουσικούς που αγαπούν την ελληνική χορευτική pop. Επιλέγοντας προσεκτικά για τις setlists τους, αποκλειστικά ελληνικές χορευτικές επιτυχίες της pop σκηνής, από την εποχή των 60s, 70s & 80s και φτάνοντας έως τις δεκαετίες των 90s & 00s, δημιουργούν ένα εκρηκτικό vintage κλίμα στις εμφανίσεις τους, ενώ καταφέρνουν να σηκώσουν από την καρέκλα και το πιο απαιτητικό κοινό! 

 

Καλησπέρα σας, αρχίζοντας την συζήτηση αυτή θα θέλαμε να συστηθείτε στο κοινό του Βινύλιο Radio.

Βασικά καλησπέρα σας! Είμαστε τα Καμάκια και δεν είμαστε καλά! Στο σχήμα είναι η Πετρήλια Γεωργαρίου που τραγουδάει, ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος στην κιθάρα, ο Δημήτρης Μανδήλας στα drums και τα φωνητικά, ο Κωνσταντίνος Ξαγοράρης που παίζει πλήκτρα και τραγουδάει και ο Δημήτρης Καπούλας που παίζει μπάσο. Στην σύνθεση είναι και η Σοφία η οποία είναι το “πολυεργαλείο” του σχήματος και παίζει από πλήκτρα, κιθάρα έως και σαξόφωνο, αλλά αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ολλανδία. Οι υπόλοιποι ζούμε στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

θέλω να μου πείτε λίγα λόγια για εσάς. Πώς δημιουργηθήκατε σαν συγκρότημα και πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ σας

Δημιουργηθήκαμε το 2018 εν μία νυκτί, αρχικά από την ανάγκη μας να περάσουμε καλά εμείς παίζοντας μουσικές που μεγαλώσαμε με αυτές, αλλά και να κάνουμε τον κόσμο ερείπιο από τον χορό! Όσο για τις σχέσεις μεταξύ μας… Δεν μιλάμε εκτός σκηνής! Μόνο γελάμε! Και όπως λένε και στην πιάτσα: “Περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω, έχουμε καλή χημεία, κάνουμε καλό καμαρίνι” και όλα αυτά τα τετριμμένα!!!

The Καμάκια, ένα πολύ πρωτότυπο όνομα, πως προέκυψε? 

Είχαμε κάποιες ιδέες στο τραπέζι γενικά, αλλά καμιά δεν μας έκανε αυτό το κλικ. Κάποια στιγμή, μετά από μια πρόβα στο σπίτι της Πετρήλιας που παίζαμε τραγούδια από τα 80s, το πέταξε ο πατέρας της αστειευόμενος: “Κοίτα κάτι φάτσες για καμάκια…” Δεν ήθελε πολύ! Ευχαριστούμε νονέ Πέτρο!

Θα θέλαμε να μας πείτε τι σημαίνει το group για εσάς.

Λειτουργεί κάπως σαν ψυχοθεραπεία. Έχουμε την “σιγουριά” ο ένας του άλλου και όλο αυτό μας απελευθερώνει. Και σίγουρα μας διασκεδάζει κι εμάς εκτός από τον κόσμο!

Οι επιλογές σας είναι από παλαιότερες δεκαετίες, είστε ίσως το μοναδικό group. Θα μείνετε στις διασκευές αυτές ή σκέφτεστε να βγάλετε και δικά σας καινούρια κομμάτια, σαν group.

Το βασικό συστατικό είναι η αίσθηση του πάρτυ! Και το πάρτυ να έχει vintage ταυτότητα με μια πιο φρέσκια ματιά όμως. Οπότε οι διασκευές αυτών των δεκαετιών είναι η βάση μας. Είμαστε όμως  και σε διαδικασία σύνθεσης δικής μας μουσικής αυτή την περίοδο. Σύντομα θα δείτε και θα ακούσετε νέα πράγματα!

Εκτός της μουσικής υπάρχει κάποια άλλη τέχνη που σας συγκινεί, αν ναι ποια ?

Νομίζω πως όποιος ασχολείται έστω με ένα είδος τέχνης, τον συγκινούν και οι υπόλοιπες, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο φυσικά.  Από το θέατρο και το σινεμά, έως τα εικαστικά και την φωτογραφία, όλοι μας έχουμε επαφή με κάποιες από αυτές. Είτε ασχολούμενοι με αυτές, είτε σαν θεατές και θαυμαστές τους!

Ποια η γνώμη σας για τα talent show;

Μέχρι κάποια χρονική στιγμή, ήταν ένα χέρι βοήθειας για τα νέα παιδιά που ήθελαν να ασχοληθούν με τη μουσική. Πλέον όλο το project βασίζεται στους ήδη διάσημους “κριτές” και απλά παρουσιάζεται ένα θέαμα προς κατανάλωση. Σίγουρα είναι ένα βήμα, μικρότερο σε σχέση με παλιότερα, αλλά χωρίς σκληρή δουλειά, κανείς δεν πάει παρακάτω.

Σίγουρα από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας αυτού του group θα έχετε δεχθεί πολλές συμβουλές. Ποια η πολυτιμότερη και την κρατάτε μέχρι σήμερα;

“Παίξε σα να ήταν η τελευταία σου φορά!” Και το κάνουμε!

Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σας ενοχλούν στο χώρο σας? 

Η προχειρότητα, η ανοργανωσιά, η ασέβεια προς αυτό που κάνεις και η ασυνέπεια. Όλα αυτά υπάρχουν σχεδόν παντού, κάπου λιγότερο αλλού περισσότερο, αλλά στον χώρο της μουσικής συναντάται συνεχώς, με αποτέλεσμα να φαντάζεις εξωγήινος όταν δεν συμπεριφέρεσαι κατά αυτούς τους τρόπους! Επίσης το ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ενιαίος φορέας που να υποστηρίζει τους καλλιτέχνες κάθε είδους. Ειδικότερα στις μέρες που διανύουμε με τον κορονοϊό, κάποιοι συνάδελφοι μας έχουν μείνει άνεργοι για μήνες, δεν έχουν τα χρήματα ούτε για τα προς το ζην, και η κυβερνηση αδιαφορεί παγερά.

Αυτή τη περίοδο, πόσο εύκολο είναι για ένα νέο καλλιτέχνη ή για ένα group όπως εσείς, να προωθήσει την δουλειά του;

Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά δύσκολο πλέον, να φτάσεις στο ευρύ κοινό. Σαφώς υπάρχει η “ευκολία” του internet και των social media, αλλά ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η ευκολία, η πληροφορία είναι τόση πολλή, που ακόμη και κάποιες καλές περιπτώσεις ενδεχομένως να χάνονται μέσα στην ποσότητα. Γενικά πάντως, θέλει πολύ περισσότερη δουλειά και θέληση σε σχέση με παλιότερα για να φτάσεις σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όπως λέει και η Πετρήλια “αν δεν θες κατι πολύ, μη το θες!”

Ποια είναι μέχρι τώρα η ανταπόκριση του κόσμου;

Πραγματικά super και το χαιρόμαστε απίστευτα! Σε κάθε εμφάνιση μας μέχρι στιγμής, ο κόσμος αφήνει σπασμένα πατώματα από τον χορό, λιωμένα παπούτσια και βραχνιασμένους λαιμούς από το τραγούδι! Μπορείς να το γράψεις και ως εξής: “Ριζικές ανακαινίσεις χώρων: The Καμάκια!”

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διαθέσατε για το κοινό του Βινύλιο Radio και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο σε επαγγελματκό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Σας ευχαριστούμε και εμείς, εσάς και τον κόσμο του Βινύλιο Radio! Ραντεβού εκεί έξω!

Κλείνοντας την πολύ ωραία αυτή συζήτηση, θα θέλαμε ένα σχόλιο από εσάς ότι θέλετε.

Κούλα μ’ ακούς? Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!

 

Short Bio

Τα Καμάκια σχηματίστηκαν το 2018, από μουσικούς που αγαπούν την ελληνική χορευτική pop. Επιλέγοντας προσεκτικά για τις setlists τους, αποκλειστικά ελληνικές χορευτικές επιτυχίες της pop σκηνής, από την εποχή των 60s, 70s & 80s και φτάνοντας έως τις δεκαετίες των 90s & 00s, δημιουργούν ένα εκρηκτικό vintage κλίμα στις εμφανίσεις τους, ενώ καταφέρνουν να σηκώσουν από την καρέκλα και το πιο απαιτητικό κοινό!

Τα Καμάκια είναι:

Πετρήλια Γεωργαρίου | Τραγούδι

Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος | Κιθάρα

Δημήτρης Μανδήλας | Drums & Φωνητικά

Σοφία Ασσαριώτη & Κωνσταντίνος Ξαγοράρης | Πλήκτρα & Φωνητικά

Δημήτρης Καπούλας | Μπάσο & Φωνητικά

 

Νέο videoclip: https://youtu.be/Gd_jgOjz–0

The Καμάκια on Facebook: https://bit.ly/2Ganq4U

The Καμάκια on Instagram: https://bit.ly/3l29lVM

For Bookings: thekamakiaband@gmail.com