Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Στέλλα Κονιτοπούλου : «Η συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο είναι αυτή που με καθόρισε».

Written by on 04/11/2020

η συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο, είναι αυτή που με καθόρισε, tον θεωρώ μέντορά μου στο τραγούδι και του είμαι ευγνώμων γι’αυτό

H Στέλλα Κονιτοπούλου γεννήθηκε και έζησε στη Νάξο μέχρι τα έξι της χρόνια. Κατάγεται από την οικογένεια των Κονιτοπουλέων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, ενώ έχει διαγράψει και τη δική της επαγγελματική πορεία στο χώρο του νησιώτικου τραγουδιού. Το Βινύλιο Radio είχε τη χαρά να συνομιλήσει μαζί της. Διαβάστε τι μας είπε.

 

Στέλλα Κλουβάτου είναι το πραγματικό σας όνομα, πως επιλέξατε να κάνετε καριέρα ως Στέλλα Κονιτοπούλου

Αρχικά να πούμε πως το Κονιτοπούλου είναι το επίθετο της μαμάς μου, οπότε δεν το επέλεξα ακριβώς εγώ. Στα 16 μου, χρειάστηκε να τραγουδήσω σ’έναν δίσκο, στον οποίο θα συμμετείχε όλη μου η οικογένεια και ο τίτλος του ήταν «Θάλασσα και Παράδοση με το Κονιτοπουλέικο» – ένας από τους μετέπειτα θρυλικούς δίσκους της οικογένειας. Είπε λοιπόν ο αείμνηστος θείος μου, Γιώργος Κονιτόπουλος, ότι δεν θα μπορούσα να συμμετέχω ως Κλουβάτου σ’έναν δίσκο για το Κονιτοπουλέικο, οπότε με έγραψαν στους τίτλους με αυτό το επίθετο κι έκτοτε συνέχισα την πορεία μου με αυτό.

 

Πότε μπαίνει για πρώτη φορά η μουσική στη ζωή σας;

Στα 8 μου χρόνια. Μάλιστα, είχα φοβερό ενδιαφέρον στο να κάνω σπουδές επάνω στο τραγούδι και έτσι ξεκίνησα μαθήματα ορθοφωνίας και σολφέζ στο Εθνικό Ωδείο, από αυτή την ηλικία.

 

Πότε νιώσατε ότι αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας είναι να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Το ήξερα από τότε που πήγαινα στο Ωδείο. Ήταν κάτι που μου έδινε απέραντη ευχαρίστηση και νομίζω πως είναι πολύ λογικό ότι μου προέκυψε σε τόσο μικρή ηλικία, αφού όλη μου η οικογένεια ασχολιόταν με τη μουσική.

 

Ποια ήταν η αντίδραση της οικογένεια σας για την απόφασή σας αυτή.

Η μητέρα μου ήταν κυρίως αρνητική. Ο πατέρας μου δεν είχε αντίρρηση. Εκείνη αντιδρούσε γιατί θεωρούσε από την πείρα της στο τραγούδι, ότι αυτή δεν ήταν κατάλληλη δουλειά για το παιδί της.

Ποιά ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις δικές σου επιλογές στο τραγούδι;

Το πρώτο μουσικό άκουσμα της ζωής μου είναι σίγουρα η φωνή της μητέρας μου. Τη θυμάμαι να κάνει πρόβες με τα αδέλφια της στο σπίτι μας όταν ήμουν μικρή. Όμως και ο πατέρας μου ήταν καλλίφωνος και φιλόμουσος. Είχε ένα πικάπ στο σπίτι με ενσωματωμένο ηχείο κι άκουγε μουσική σε καθημερινή βάση. Από Καζαντζίδη και Περπινιάδη μέχρι αυτό που ονόμαζαν τότε «ελαφρό τραγούδι».

 

Πότε αρχίζει επαγγελματικά η ενασχόλησή σας με το τραγούδι.

Όταν ήμουν 13 χρονών. Τότε ξεκίνησα να εμφανίζομαι με τη μητέρα μου και την οικογένειά μας στις ζωντανές εμφανίσεις.

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με κάποιο από αυτά?

Θα πω κάτι πολύ κλασικό, μα είναι η αλήθεια. Το να ασχοληθεί κανείς με τη μουσική θέλει υπομονή, αφοσίωση στον στόχο και εργατικότητα χωρίς σταματημό. Όταν υπάρχουν αυτά και συνοδεύονται από ταλέντο, ένας καλλιτέχνης απογειώνεται.

 

Ποια η γνώμη σας για τα talent show;

Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει κανείς γνωστός σήμερα και να μπορέσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τραγούδι. Το μόνο αρνητικό είναι η πολύ γρήγορη ταχύτητα με την οποία συμβαίνουν όλα αυτά, όπως όλα στην εποχή μας.

 

Ποια η πολυτιμότερη συμβουλή που σας έχουν δώσει και την κρατάτε μέχρι σήμερα;

Αυτή η σοφή φράση πως «ό,τι δίνεις, παίρνεις».

 

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό;

Ο δόλος νομίζω και στις δύο περιπτώσεις.

 

Έχετε δώσει πάρα πολλές συνεντεύξεις στην μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία. Υπάρχει κάποια ερώτηση που θέλετε να σας κάνουν και δεν σας έχουν κάνει μέχρι σήμερα?

Το πως ήταν όταν έφυγα από το προστατευτικό πλαίσιο της οικογένειάς μου κι έκανα την προσωπική μου προσπάθειά στο τραγούδι.

 

Πολλές συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια και αμέτρητα τραγούδια, ποιες από αυτές τις συνεργασίες θα ξεχωρίζατε και γιατί.

Σίγουρα η συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο, είναι αυτή που με καθόρισε. Τον γνώρισα πρώτη φορά στις ηχογραφήσεις του θρυλικού δίσκου «Νησιώτικα» κι έκτοτε συνεργαστήκαμε για χρόνια τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία. Τον θεωρώ μέντορά μου στο τραγούδι και του είμαι ευγνώμων γι’αυτό, όσο και για το ότι βοήθησε απεριόριστα στο να γίνουν τα νησιώτικα, ένα είδος γνωστό και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα.

 

Κεφάλαιο Real Music, μιλήστε μας για την συνεργασία αυτή.

Αυτή είναι μία ακόμη συνεργασία για την οποία νιώθω ευγνωμοσύνη. Ειδικά σε αυτήν την εποχή που ζούμε, στην οποία οι καλλιτέχνες καταλήγουν να τα κάνουν σχεδόν όλα μόνοι τους. Το να έχει κανείς τέτοιους συνεργάτες που έχουν όρεξη, ιδέες και στέκονται δίπλα με υποστηρικτικότητα, είναι πολύ σημαντικό. Την χαίρομαι πολύ τη συνεργασία με τα παιδιά στην Real Music και ανυπομονώ για τα επόμενά μας βήματα!

Ποιά είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια για τον χειμώνα που έρχεται, τι να περιμένουμε από εσάς.

Μιάς και η πανδημία έχει περιορίσει τις δυνατότητες για ζωντανές εμφανίσεις, έχω αφοσιωθεί στην ηχοφράφηση νέων τραγουδιών, με τους μουσικούς μου, που κυκλοφορούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω Youtube και Spotify. Όσοι με παρακολουθούν μέσα από το Facebook και το Instagram, μπορούν να μαθαίνουν για τις νέες αυτές κυκλοφορίες και όλα τα καλλιτεχνικά μου νέα!

 

Κλείνοντας την πολύ ωραία αυτή συζήτηση, θα θέλαμε ένα σχόλιο από εσάς ότι θέλετε.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα υπό συνθήκες που θα είναι πιο αισιόδοξες για όλους μας!

 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διαθέσατε για το κοινό του Βινύλιο Radio και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο σε επαγγελματκό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι τα καλύτερα!