Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Ο Γιώργος Θεοφάνους (Λάρνακα, 9 Ιανουαρίου 1968) είναι Ελληνοκύπριος συνθέτης, στιχουργός, μουσικός και συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 9 Ιανουαρίου 1968[1] και άρχισε να συνθέτει από την ηλικία των 5 ετών. Σπούδασε κιθάρα, πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο της Κύπρου. Έχει στο ενεργητικό του πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους (“Αισθήσεις” με τη Μαντώ, “Καρδιά μου, μην ανησυχείς” και “Μια αναπνοή” με τον Αντώνη Ρέμο, “Στα υπόγεια είναι η θέα” και “Ο δικός μου ο δρόμος” με τον Πασχάλη Τερζή, “Τόση αγάπη πώς να χαθεί” με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, “Νόημα” με την Πέγκυ Ζήνα, “Κάνε στην άκρη” με την Άντζελα Δημητρίου, “Έχω τόσα να σου πω” με τους One, με την Μαρινέλλα “Τίποτα δε γίνεται τυχαία” κ.α

Έχει σπουδάσει Μουσική στο Εθνικό Ωδείο στην Κύπρο και στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Μουσικής το Berklee College of Music στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ενορχήστρωσης στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης για το τραγούδι «Ψηλά τα χέρια».

Έκτοτε έχει πάρει 9 Μουσικά Βραβεία Αρίων , ”Man of the Υear” (3 φορές) , ”Καλλιτέχνης-Προσωπικότητα της Χρονιάς”

Από το 1989 βρίσκεται ενεργά στην δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες

Δισκογραφία

1989 ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΜΕ/ANGIE

1991 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

1992 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ/ΜΑΝΤΩ

1992 ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ

1992 ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ

1992 ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

1993 ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ

1993 ΜΙΣΗΣΕ ΜΕ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

1994 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

1995 ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΙ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

1996 ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

1997 ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟΣ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

1998 ΜΑΖΙ ΣΟΥ/ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

1998 ΔΕΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

1998 Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

1998 ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ/ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

1999 ONE/ONE

1999 ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ/ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

1999 ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ/ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2000 ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ/ΕΥΡΥΔΙΚΗ

2000 ΜORO MOU/ONE

2000 ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

2001 ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ/ΟΝΕ

2002 ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ/ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

2002 ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ

2003 ΟΝΕΙΡΑ/ΟΝΕ

2003 ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΟΥ/ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

2003 ΜΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ

2004:ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

2005: ΣΑΝ ΑΝΕΜΟΣ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ

2008: ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΖΟΡΙΚΗ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

2009: ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ/ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

2009: ΦΥΓΑΜΕ/ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ

2009: ΜΑΖΙ/ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ

2012: ΑΠΕΝΑΝΤΙ/ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

2012: ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΑΙΟ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

2014: ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ/ΗΡΩΔΕΙΟ 2008/ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ/ΑΛΕΞ ΠΑΝΑΓΗ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΗΣ/ΜΑΡΙΑΜ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2015: ΧΟΕΣ/ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ/ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ/ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΖΑΝΛΗ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΟΥΖΑΣ

2016: ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ Σ’ ΑΓΑΠΏ / ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΛΗ

2017: ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΆΜΑΙ ΟΥΡΑΝΕ / ΠΑΟΛΑ

2019: ΟΡΑΤΟΡΙΟ «Παναγία – Η μητέρα του φωτός»


  • 1

    Έλα Να Με Τελειώσεις

    Αντώνης Ρέμος

  • 2

    Θυμός

    Πάολα

  • 3

    Μια Κόκκινη Γραμμή

    Νατάσα Θεοδωρίδου

  • 4

    Ένα Τραγούδι Ακόμα

    Χρήστος Δάντης

  • 5

    Ο δικός μου ο δρόμος

    Πασχάλης Τερζής

  • 6

    Μίσησέ με

    Ευριδίκη

  • 7

    Τρέμω

    Αντώνης Ρέμος

  • 8

    Στα Υπόγεια Είναι Η Θέα

    Πασχάλης Τερζής

  • 9

    Δεδομένο

    Πασχάλης Τερζής

  • 10

    Παλιόκαιρος

    Πασχάλης Τερζής

  • 11

    Έλα Που Φοβάμαι

    Νατάσα Θεοδωρίδου

  • 12

    Δε μιλάμε

    Πασχάλης Τερζής

  • 13

    Έχω μια αγάπη

    Πασχάλης Τερζής

  • 14

    Έκρυψα το πρόσωπό μου

    Αντώνης Ρέμος