[There are no radio stations in the database]

Θεσσαλονίκη: Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τους πυρόπληκτους

Written by on 07/08/2021

Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες πύρινα μέτωπα στη χώρα μας, στα οποία έχουν καταστραφεί δάση, σπίτια, επιχειρήσεις, ενώ πολλά ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους. Η ανάγκη για βοήθεια στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο είναι τεράστια.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε από τη Θεσσαλονίκη:

Κάλεσμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής αλλά και προς τους πολίτες που έχουν αντίστοιχη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια να στηριχθούν έμπρακτα οι Δήμοι και οι άνθρωποι που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν καταγραφεί επιτακτικές ανάγκες αναφορικά με τη συλλογή: Κάθε είδους στρωμάτων και Ζωοτροφών. Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα είδη μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6955 511547.

H συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ΄όλο το 24ωρο (τηλ. 2313 317.777).

Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης των κατοίκων που πλήττονται από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, με αίσθημα ευθύνης, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, τις ημέρες Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 (με δυνατότητα παράτασης), τις ώρες 07:30 – 14:30, θα συλλέγονται είδη καθαριότητας, χαρτικά, μάσκες, γάντια, παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια και σακούλες απορριμμάτων στους κάτωθι χώρους :

➢Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2, Νικόπολη

➢Παιδική Ομπρέλα, Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία

➢Κ.Α.Π.Η. Α΄ Τζαβέλα 12, Σταυρούπολη

➢Γραφείο Εργασιακής Στήριξης, Πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Καρυπίδη 2

Πληροφορίες: 2310 020163, 2310 020164

Ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας

Συναισθανόμενοι της κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής, ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, προκειμένου να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους, έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, ώρες 7πμ.-5μ.μ στο Δημοτικό Φαρμακείο, Παπανικόλα 18, 2ος όροφος. Τηλέφωνο 2313 314498

ΤΡΟΦΙΜΑ Μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια, νερά χυμούς.

ΦΑΡΜΑΚΑ Depon, Depon παιδικό σιρόπι, Ponstan, αλοιφές για εγκαύματα, αλοιφές Fucidin, φυσικά δάκρυα, φυσιολογικό ορό, βαζελινούχες και αντισταμινικές γάζες

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Χαρτί υγείας, μωρομάντηλα κλπ.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους και πυροσβέστες στο πρώην ΚΑΠΗ Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά καλεί όσους δημότες το επιθυμούν, να συγκεντρώσουν τρόφιμα διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά , φάρμακα, ισοτονικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες. Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο κτήριο του πρώην ΚΑΠΗ Λαγκαδά . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα είδη τις ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 8:00 – 15:00.

Κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για συλλογή βοήθειας για τις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές Έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν καταγραφεί επιτακτικές ανάγκες αναφορικά με τη συλλογή:

– Κάθε είδους στρωμάτων και

– Ζωοτροφών.

Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα είδη μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6955 511547.

H συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ΄όλο το 24ωρο (τηλ. 2313 317.777).

Τραπεζικός λογαριασμός από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των ζώων σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία παρακινώντας όσους μπορούν να βοηθήσουν στην οικονομική στήριξη των πληγέντων. Πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν χρηματικά ποσά μπορούν να τα καταθέσουν στον παρακάτω λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές».

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2103609825 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Με αίσθημα ευθύνης και συμπαράστασης στο δράμα των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, η Χ.Α.Ν.Θ. προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στη Δ’ περίοδο των κατασκηνώσεών της στη Χαλκιδική για παιδιά από τις πληγείσες οικογένειες. Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα να φιλοξενήσουμε τα παιδιά και να βοηθήσουμε τις οικογένειες στη διαχείριση της επόμενης ημέρας. Επιπλέον, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, η Χ.Α.Ν.Θ. διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στο ορεινό εκπαιδευτικό Κέντρο του Νυμφαίου για φιλοξενία πυρόπληκτων οικογενειών. Με την ευχή οι καταστροφικές πυρκαγιές να σταματήσουν σύντομα και το κακό να σταματήσει εδώ. Μπορείτε επίσης για τις ανάγκες των πυρόπληκτων να ενημερώνεστε από τους εξής λογαριασμούς:

act4naturaldisasters

act4evoia

act4peloponnese

oallosanthropos

 

Οι Πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν είδη για την Εύβοια

Ειδικότερα συγκεντρώνουν:

Νερά Ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κράκερς, κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια κλπ)

Αλοιφές εγκαυμάτων Pulvo Αποστειρωμένους & ελαστικούς επιδέσμους

Τροφή για κατοικίδια (γάτες, σκύλους, πτηνά)

Μπολάκια για τα παραπάνω

Αυτά είναι ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΙΔΗ που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Οι ώρες που θα είναι ανοικτά τα γραφεία της Π.Ε. Θεσσαλονίκης στη Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1

Σάββατο 7/8 10.00 – 12.00 πληρ. Π. Βλάχος 6946175865

Κυριακή 8/8 19.00 – 21.00 πληρ. Δ. Γρηγοριάδης 6947185830

 

πηγή : https://parallaximag.gr