Current track

Title

Artist

Current show

Vinylio Now Thats

16:00 18:00

Current show

Vinylio Now Thats

16:00 18:00

Background

TO VINYLIO RADIO ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Written by on 12/08/2020

 

Xρειάζεται να έχεις αληθινούς ανθρώπους για να βαδίζεις μπροστά, ποτέ μου δεν με ενόχλησε αυτός που θα μου έλεγε ο τάδε τραγουδάει καλύτερα από εσένα… “με γεια του με χαρά του να είστε καλά” και αποχωρείς, έτσι θέλει.

Καλησπέρα, καταρχήν θα θέλαμε να συστηθείς στον κόσμο.

Καλησπέρα, ονομάζομαι Χρήστος Δρακόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα και κατοικώ μόνιμα στην Αίγινα.

Χρήστο, θα θέλαμε να μας πεις πότε μπήκε για πρώτη φορά η μουσική στη ζωή σου.

Η μουσική άρχισε να μπαίνει στην ζωή μου από πολύ μικρό παιδί καθώς καταλάβαινα πως ότι τραγούδι ακούγα, μπορούσα την ίδια ώρα χωρίς δυσκολία να το τραγουδήσω να αποτυπώσω δηλαδή μια μελωδία στην οποία ήταν χαραγμένος ο τρόπος, η εάν θέλεις ο χαρακτήρας μου.

Πότε ένιωσες ότι αυτό που θες να κάνεις στη ζωή σου είναι να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Μόλις στα δεκατρία μου ξεκίνησα να εργάζομαι (και να βοηθάω παράλληλα την μητέρα μου) σε μια καφετέρια σαν βοηθός σερβιτόρου, στην συνέχεια σαν σερβιτόρος έπειτα από 3 χρόνια, “έκλεβα” χρόνο λέγοντας ψέματα στους εργοδότες μου για να πηγαίνω σπίτι μου και να βαράω το τραπέζι σαν τουμπερλέκι και να τραγουδάω, είχε γίνει πλέον μια συνήθεια το τραγούδι, μια συνήθεια στην οποία δεν με ένοιαζε εάν θα χάσω την τότε δουλειά μου.

Πόσα χρόνια τραγουδάς επαγγελματικά;

Ασχολούμαι 10 χρόνια με την μουσική τα τελευταία 6 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις σε μικρά μαγαζιά στην Αίγινα αργότερα επεκτάθηκα και στην Αθήνα, κυρίως όταν ξεκίνησα να δημιουργώ εντυπώσεις στα covers που δημοσίευα πριν και μετά την είσοδο μου στο Xfactor.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις δικές σου επιλογές στο τραγούδι;

Η ερώτηση αυτή μου αρέσει διότι αποτυπώνει την μουσική μου έως τώρα πορεία. Ξεκίνησα με rap ξεκίνησα να ακούω ραπ αλλά το γνήσιο ραπ στην συνέχεια σοβαρευόμουν και το γύρισα στα 13 με 14 μου όπου και άρχισα να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι σε μητροπανο Καζαντζίδη Βαρδή. Έχουν επηρεάσει φυσικά τις επιλογές μου στο τραγούδι διότι κατάλαβα από αυτους τους καλλιτέχνες ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη μουσική αληθινή.

Με ποιούς καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς η έχεις συνεργαστεί;

Θα ήθελα πολύ να ξεκινήσω συνεργασία, η οποία έμεινε στην μέση κιόλας, με τον Άγγελο Διονυσίου, και φυσικά με μια λαϊκή φωνή στη μουσική βιομηχανία  τον Θέμη Αδαμαντίδη. Είμαι στην ευχάριστη θέση, καθώς είστε ο δεύτερος σταθμός που μου παίρνει συνέντευξη, να ανακοινώσω πλέον δημοσίως την συνεργασία μου με τον Γιώργο Παπαθανασίου, έναν εξαιρετικό στιχουργό και μουσικό, ο οποίος έχει γράψει απίστευτα κομμάτια, αγαπημένα μου, το ένα που παίζει σε σίριαλ το «Αν ήμουν πλούσιος», έπειτα το «Πληγές» του Δημήτρη Διπλάρη, τον οποίο φέτος γνώρισα και χάρηκα για την συζήτηση που αναπτύξαμε. Χαίρομαι πολύ για την συνεργασία μου με την Γιώργο, αξίζει τρομερά πράγματα.

Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που με ενοχλούν στο χώρο μου δεν θέλω να αναφέρω κάποιο συγκεκριμένα, ίσως θίξω άτομα που δεν πρέπει, άλλωστε ποιος εργάζεται σε χώρο που υπάρχουν πάντα καλά και δεν τον ενοχλεί τίποτα; Απλώς η συγκεκριμένη εργασία απαιτεί αρκετή δουλειά την οποία δουλειά δεν την καταλαβαίνει ο άλλος, όπως επίσης χρειάζεται να έχεις αληθινούς ανθρώπους για να βαδίζεις μπροστά, ποτέ μου δεν με ενόχλησε αυτός που θα μου έλεγε ο τάδε τραγουδάει καλύτερα από εσένα… “με γεια του με χαρά του να είστε καλά” και αποχωρείς, έτσι θέλει.

Όταν βρίσκεσαι επάνω στη σκηνή και ο κόσμος από κάτω σιγοτραγουδάει μαζί σου, πως νιώθεις;

Όταν είμαι στην σκηνή η ακόμα και σε φίλους μου και τραγουδάω και ακούω φωνές μόλις πως δικό σας ή κάτι άλλο με πιάνει μια συγκίνηση καθώς βλέπω πως το κοινό που υπάρχει σου δίνει σημασία πονάει αυτά που λες έτσι σε ανταμείβουν χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Που εμφανίζεσαι τώρα, ποια είναι τα σχέδιά σου για τον χειμώνα.

Δυστυχώς δεν εμφανίζομαι κάπου τώρα διότι ετοιμάζω με τον Γιώργο Παπαθανασίου αρκετά τραγούδια νέα δικά μου τα οποία έρχονται να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Για τον χειμώνα έχω κάνει αρκετές συμφωνίες με νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε Αθήνα, Παγκράτι, Περιστέρι, Γκάζι, Μοσχάτο,  δεν θέλω να αναφέρω ονόματα διότι δεν είναι τίποτα σίγουρο λόγω του ιού Covid 19.

 

 

Χρήστο, ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσες, ευχόμαστε πάντα επιτυχίες. 

Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου, το Vinylio Radio, που μου έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Σας εύχομαι καλή πορεία και μεγάλες ακροαματικότητες.