Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Ξένια Μπαλάσκα : «Mου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και ας ξέρω ότι μπορεί να με βλάψει»

Written by on 02/12/2020

μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και ας ξέρω ότι μπορεί να με βλάψει 

Η ίδια μας είπε ότι είναι πεισματάρα και τελειομανής, εμείς λέμε οτι είναι δυναμική, ταλαντούχα, υπέροχος χαρακτήρας – θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλές σελίδες – φυσικά μιλάμε για την Ξένια Μπαλάσκα. Η όμορφη και εντυπωσιακή τραγουδίστρια απο την Θεσσαλονίκη συστήθηκε πριν λίγα χρόνια στο κοινό της Θεσσαλονίκης και οχι μόνο και κατάφερε με σταθερά και προσεκτικά βήματα στο χώρο της μουσικής να κερδίσει τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό του κόσμου. Το Βινύλιο Radio συνάντησε την Ξένια και σας παρουσιάζει όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

 

Καλησπέρα, χαιρόμαστε που σε συναντούμε για αυτήν την συνέντευξη, θα θέλαμε να μας πεις δυο λόγια για τον εαυτό σου.

Καλησπέρα. Χαίρομαι πολύ κι εγώ γι’ αυτή τη “συνάντηση”. Δυο λόγια για τον εαυτό μου λοιπόν. Είμαι πολύ πεισματάρα,  ευαίσθητη και επίσης πολύ εγωίστρια ξέροντας ότι αποτελεί μειονέκτημα μου προσπαθώντας να το ισορροπήσω!

Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;

Θα γίνω πολύ γραφική, αλλά ειλικρινά από μωρό παιδί τραγουδούσα. Γύρω στα 15 μου  κατάλαβα ότι θέλω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα.

Πες μας λίγα λόγια για τα πρώτα σου βήματα.

Όπως και στη ζωή μου έτσι και στη δουλειά μου ακολουθώ τη τακτική βήμα- βήμα. Θυμάμαι η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ταβέρνα που εκπροσωπούσα το παλιό λαϊκό τραγούδι και έπειτα ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις πλάι σε διάφορους καλλιτέχνες. Συνέχισα να τραγουδάω σε νυχτερινά κέντρα!

Θα θέλαμε να μας πεις 3 στιγμές που θα ξεχώριζες από την μουσική σας πορεία έως σήμερα, και γιατί.

Η πρώτη στιγμή είναι αυτή που τραγούδησα επαγγελματικά μπροστά σε κόσμο. Η δεύτερη ήταν σε μια συναυλία παρέα στην Dilek Koç. Σε αυτή τη στιγμή ένιωσα ότι η μουσική ενώνει, δεν έχει σύνορα, δεν διαχωρίζει γλώσσα, θρησκεία, φυλές. Η τρίτη είναι πολλές στιγμές μαζί, αυτές που ενώνεσαι με τον κόσμο που κάθε μέρα είναι διαφορετική και μοναδική

Ένας τραγουδιστής πρέπει να μελετάει όσο πιο τακτικά γίνεται, έτσι λοιπόν μέσα από τη μελέτη σιγά σιγά χτίζει τη μουσική του παιδεία και εξελίσσεται

Εμπιστεύεσαι ανθρώπους γύρω σου ή είσαι πιο δύσπιστη όσο περνάνε τα χρόνια;

Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Σίγουρα την έχω πατήσει κι εγώ όπως όλοι μας αλλά καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο “τσουβάλι” και να  τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο, καθώς κάποιοι από αυτούς μπορεί πραγματικά να το αξίζουν!

Βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να έχει άποψη για τον διπλανό του. Σε επηρεάζει αυτό?

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του διότι έχουμε ελευθερία λόγου. Προφανώς δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους!

Έχεις λειτουργήσει ποτέ ανταγωνιστικά στη δουλειά σου; Λάθος επιλογές έχεις κάνει;

Δεν θυμάμαι πότε να έχω λειτουργήσει ανταγωνιστικά. Ίσα ίσα μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και ας ξέρω ότι μπορεί να με βλάψει. Δεν μετανιώνω ποτέ για τις επιλογές μου σωστές η λάθος. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Αισθάνθηκες ποτέ αδικημένη ;

Φυσικά και έχω αδικηθεί όπως όλοι μας γεγονός το οποίο με έκανε να πεισμώσω και να αποδείξω σε εκείνους που με αδικήσανε ότι τελικά ίσως έκαναν λάθος!

Η μουσική παιδεία πόσο σημαντικό ρόλο παίζει όσον αφορά την ποιότητα ενός καλλιτέχνη;

Η μουσική παιδεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ένας τραγουδιστής πρέπει να μελετάει όσο πιο τακτικά γίνεται, έτσι λοιπόν μέσα από τη μελέτη σιγά σιγά χτίζει τη μουσική του παιδεία και εξελίσσεται. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εγώ!

Προφανώς δεν μπορούμε… να αρέσουμε σε όλους!

Ποιος είναι ο πιο κοντινός σου άνθρωπος;

Είναι οι γονείς μου και τους ευχαριστώ πολύ που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα.

Ποιες είναι οι λέξεις που σε χαρακτηρίζουν;

Τολμηρή, πεισματάρα, τελειομανής και ευαίσθητη με τους ανθρώπους που αγαπώ!

Φτάνοντας προς το τέλος αυτής της όμορφης συζήτησης θα θέλαμε να μας πεις για τα μελλοντικά σου σχέδια.

Αυτό το διάστημα ετοιμάζω μια καινούρια δουλειά, ο τίτλος είναι «Τώρα η σειρά μου»  σε μουσική του Ιορδάνη Παύλου και στίχους του Σπύρου Πέτρου

Σε λίγο καιρό θεού θέλοντος καιρού επιτρέποντος θα κυκλοφορήσει.

Τι ευχή δίνεις στον κόσμο που μας ακούει και μας διαβάζει; Τι να ευχηθούμε για εσένα μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε;  

Εύχομαι ψυχική και σωματική υγεία σε όλο τον κόσμο καθώς ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Το ίδιο θα ήθελα να μου ευχηθείτε και εσείς. Ευχαριστώ